materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

mojca-fatur Odkrito.si

Mojca Fatur - Vzemite življenje v svoje roke!

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

Novice

Srebro za Špelo Colnar, Jakoba Omrzela in Gala Glivarja

Piše: R.K.

Čas objave:
24.06.2022 10:54

Državno prvenstvo v vožnji na čas, ki ga je pripravila Kolesarska zveza Slovenije, je včeraj gostilo Karteljevo. Tekmovanje je potekalo vzporedno z avtocesto pri Novem mestu, na nekdanji glavni cesti proti Ljubljani (H1).

Start in cilj sta bila pod Dolenjim Kamenjem, obračališče 14,4 oz 28,8 km dolgega kroga je bilo v Poljanah pri Mirni Peči. Trasa je bila zanimiva in razgibana, z začetnim in vmesnim spustom po obratu ter dvema vzponoma s povprečnim naklonom več kot 5 odstotkov. Mlajše kategorije in članice so morali prevoziti en krog in opraviti z 248 višinskimi metri, mlajši člani in člani pa 2 kroga, tako da so morali premagati 496 višinskih metrov.

Med člani je Jan Tratnik (Bahrain Victorius) ubranil naslov državnega prvaka, dobrih osem sekund je bil hitrejši od klubskega kolega Mateja Mohoriča, Jan Polanc (UAE) je na tretjem mestu zaostal več kot minuto. Najboljši Adriaš je bil Gal Glivar na 7. mestu (+ 3:04 min), ki je za odličen nastop prejel tudi nove 3 točke za svetovno kolesarsko lestvico, kolikor jih je za 8. mesto prejel tudi Kristijan Koren (+ 3:25 min). 1 UCI točko pa je za uvrstitev na 10. mesto prejel tudi Jaka Špoljar (+ 3:48 min). Boštjan Murn je bil 13., za zmagovalcem je zaostal 5:11 min.

V kategoriji mlajših članov, do 23 let, je slavil Matevž Govekar (Bahrain Victorius), Gal Glivar je osvojil 2. mesto (+ 50 sek), tretji pa je bil Anže Skok (Ljubljana Gusto), ki je za zmagovalcem zaostal 1:20 min. Jaka Špoljar je stopničke na 4. mestu zgrešil za slabih 13 sekund , Boštjan Murn je končal na 7. mestu.

Srebrno medaljo je v kategoriji starejših mladink osvojila Špela Colnar, za zmagovalko Pijo Galof (BTC City Ljubljana) je zaostala dobrih 18 sekund. Drugo mesto je v kategoriji mlajših mladincev osvojil tudi Jakob Omrzel, zaostal je samo za zmagovalcem Erazmom Valjavcem (RC-KAC).

ed starejšimi mladinci je slavil Natan Gregorčič (Pogi team UAE), naš najboljši je bil na 5. mestu Anže Ravbar.

Gal Glivar: »Uspel mi je res dober kronometer. Trasa je bila pestra, razgibana, takšnih bi bilo lahko več. Na vzponih sem užival, noge so bile dobre, le na spustu nisem uspel razviti prave hitrosti. Ni šlo več kot 65 km/h, sicer bi bil končni rezultat še boljši. Z naslovom slovenskega podprvaka med mlajšimi člani sem zadovoljen in z dobrimi občutki odhajam tudi na cestno dirko državnega prvenstva, ki bo v nedeljo v Mariboru.«

Marko Kump, športni direktor KK Adria Mobil: »Moram priznati, da me je Gal kar nekoliko presenetil. Odlično je odpeljal to precej zahtevno vožnjo na čas, tako da se skupaj z njim veselim srebrne medalje. Tudi z nastopi ostalih naših kolesarjev sem zadovoljen.«

Pestro kolesarsko dogajanje na slovenskih cestah, se danes, dan pred državnim praznikom, nadaljuje v Komendi, kjer bo na sporedu 4. pokal Tadeja Pogačarja in GP Generali 2022.