Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Srečali so se rojeni v Beli krajini

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
15.04.2019 16:39

Včeraj so se tisti, ki so bili rojeni v Metliki, v tukajšnjem hotelu Bela krajina srečali že dvanajstič zapored.

Tako kot vsa dosedanja srečanja, je bilo tudi tokratno prijetno, 42 udeležencev z vseh koncev Slovenije pa je bilo veselih, da so se znova videli. Obujali so spomine in tudi zapeli. Zadnji dve leti so se srečali dvakrat na leto. Poleg tradicionalnega srečanja so namreč pripravili še piknik pri ribniku Žabovujček, ki ga je v Sušici uredil Tone Černič, sicer pobudnik srečanja rojenih v Metliki. Strinjali so se, da se tudi letošnjo jesen skupaj s partnerji dobijo pri Žabovujčku.

Tovrstna srečanja so za rojene v Metliki še toliko bolj dragocena, ker je tistih, ki bi se rojevali v mestu nad Bojico, zelo malo, navadno pa privekajo na svet v Zdravstvenem domu Metlika. Tokrat je imela najstarejša udeleženka skoraj 92 let, najmlajša pa 60.

Seveda pa tudi na tokratnem srečanju ni šlo brez obvezne torte in degustacije vin. Vina Kmetijske zadruge Metlika je predstavila Simona Žugelj Cajnar, vina s spominsko nalepko pa so lahko rojeni v Metliki tudi kupili. Strinjali pa so se, da se prihodnjo pomlad znova srečajo, prav tako pa tudi, da moralno podprejo namero enega od njih, prof. Zvonka Rusa, ki zbira zapise o Metličanih. Še več utrinkov s srečanja najdete tukaj