mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Srečali so se v "kavarni"

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2022 07:27

Včeraj so se predstavniki občine Črnomelj srečali s podjetniki, ki delujejo v tamkajšnji občini.

Srečanje je potekalo po principu svetovne kavarne, kjer so se udeleženci bolje spoznali in skupaj zasnovali dobre predloge tako za Občino Črnomelj kot RIC Bela krajina. Podjetniki so najbolj pohvalili način srečanja in izboljšano odzivnost ter dostopnost obeh organizacij, kot možnost izboljšave pa so predvsem navajali hitrejšo izgradnjo podjetniške infrastrukture.

Župan je ob srečanju izpostavil: »Vesel sem druženja, ki smo se ga lotili na priljubljen način moderiranja poimenovan svetovna kavarna. Verjamem, da so se podjetnikom porodile dobre ideje in predlogi, ki jih bomo skupaj preučili. Na občini se zavedamo pomena ustvarjanja dobrih pogojev za razvoj gospodarstva in vedno smo odprti za nove predloge ter izboljšave. Brez sodelovanja in razumevanja pa seveda ne gre.«

Na začetku srečanja so zbrane pozdravili župan Andrej Kavšek, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš, direktor Zavarovalnice Coface Sergej Simoniti, direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec, direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič, direktorica Občinske uprave Danijela Nedič Orešič in v. d. ravnatelja Srednje šole Črnomelj Zvone Ivanušič.

Cilj principa naše svetovne kavarne je bil naslavljanje izzivov podjetništva, krepitev stikov in ustvarjanje žive mreže sodelovalnega dialoga o vprašanjih podjetništva v našem okolju. Srečanje je potekalo v sproščenem in ustvarjalnem vzdušju.