vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Novice Sevnica

FOTO: Srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
16.12.2017 07:30

V ponedeljek je potekalo vsakoletno srečanje prostovoljcev iz vrst sevniških društev upokojencev, ki izvajajo projekt Starejši za starejše.

Gre za program medsebojne pomoči starejših za višjo kakovost življenja doma, ki omogoča bolj kakovostno in neodvisno življenje starejših. Program je zasnovan tako, da strokovno usposobljeni prostovoljci skupaj z različnimi strokovnimi službami v lokalnem okolju pomagajo tistim starejšim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Prostovoljcem sta se za odgovorno in srčno delo zahvalila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in vodja oddelka za družbene dejavnosti Roman Strlekar ter predstavila vse segmente, s katerimi lokalna skupnost pomaga pri izvajanju tovrstnih programov, med njimi neposredne proračunske spodbude ter zagotavljanje infrastrukture in urejenih objektov družbenih dejavnosti, ki so tudi sicer prostori srečevanja in krepitve družbene kohezivnosti.

V imenu organizatorjev je prisotne pozdravil koordinator dogodka Ludvik Cesar, predsednik Društva upokojencev Razbor. O vsebini in uspešnosti projekta je spregovorila regijska koordinatorica Ida Križanec, ki je poudarila dosego še višjega odstotka dejavnosti in učinkovitosti od pričakovanega ob začetku leta. Program je v letošnjem letu sicer prejel več priznanj, med njimi Državljan Evrope, kar je prav tako potrditev dobrega dela.