nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

ivan janez janša sds Svet24.si

Janez Janša prepričal NSi, DeSUS in SMC

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Novice Črnomelj

Sredstva bodo predvidoma dodeljena še letos

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
29.04.2019 13:49

Občina Črnomelj je aprila letos Ministrstvo za okolje in prostor dvakrat zaprosila za informacije, v kateri fazi obdelave so vloge za oceno delne škode na stavbah po neurju s točo 6. junija 2018.

Zdaj so prejeli odgovor Ministrstva za okolje in prostor, ki občane, ki so utrpeli škodo na stanovanjskih stavbah oz. so bili zajeti v oceni škode seznanja z dokumentom »Napotki in pogoji za pridobitev sredstev državnega proračuna za delno sofinanciranje obnove stanovanj in stanovanjskih stavb.« Zadeva je namenjena informiranju lastnikom stanovanj in stanovanjskih stavb kot potencialnih upravičencev do dodelitve sredstev.

Ministrstvo za okolje in prostor je v odgovoru zapisalo še, da se za stanovanjske stavbe, ki izpolnjujejo pogoje in so jih lastniki obnovili, pričakuje, da bo postopek dodelitve oz. refundacije dela sredstev vloženih v obnovo, izveden v letu 2019.

Prejeli so tudi odgovor Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo glede oddanih vlog za škodo v gospodarstvu.
V zvezi z vprašanji Občine Črnomelj, ki so jih poslali 17. aprila 2018, so prejeli sledeče odgovore: »Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zadolženo za pripravo ocene škode v gospodarstvu. To smo izvedli tudi po poplavah junija 2018: 36 oškodovancev v skupni vrednosti škode 1.715.433,88 EUR, od tega jih je 13 oškodovancev iz občine Črnomelj. Oceno škode smo posredovali na Upravo RS za zaščito in reševanje. Oceno škode je sprejela Vlada RS. Na osnovi tega lahko MGRT pripravi program odprave posledic škode v gospodarstvu. 

Predlog programa je pripravljen in v aprilu 2019 smo prejeli tudi potrditev Ministrstva za finance, da so delno zagotovljena sredstva za odpravo posledic škode. Ko bo program potrdila vladna komisija za naravne nesreče in Vlada Republike Slovenije, bomo z dopisom pozvali vse oškodovance, da predložijo dokazila o nastali škodi. Po preučitvi dokazil, bo MGRT izdalo odločbe oz. sklepe ter izplačalo sredstva.
Upravičenci lahko pričakujejo izplačilo pomoči po poplavah do konca leta 2019