oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Goran Dragić 2 Odkrito.si

Goran Dragić odprl pametno košarkarsko igrišče...

de-donno Odkrito.si

Smrt zdravnika, ki je našel zdravilo proti ...

Novice

Stanje v novomeški bolnišnici se umirja

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2021 09:44

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes hospitaliziranih 16 COVID bolnikov, od tega 4 na intenzivnem oddelku in 1 na polintenzivnem oddelku.

Iz novomeške bolnišnice sporočajo, da se situacija na srečo umirja. Pričelo se je samotestiranje med učenci zadnjih treh razredov osnovnih šol, testirajo se tudi dijaki. Po novem lahko v Slovenijo brez negativnega testa na novi koronavirus in brez napotitve v karanteno vstopajo tudi otroci do 15. leta starosti, ki potujejo v organizirani skupini. Priznani so tudi negativni testi in dokazila o prebolelosti iz Srbije, zrahljale so se tudi omejitve pri kongresni dejavnosti, saj je dovoljena 50-odstotna zasedenost fiksnih sedišč. 

V Bolnici Novo mesto si želijo, da je to uvertura še v bolj umirjeno, sproščeno poletje, ki bo tudi njihovim zaposlenim dalo možnost počitka in koriščenja dopustov. Le tako se bodo lahko pripravili na morebitne jesenske zaostritve, ter še naprej nudili ustrezno pomoč vsem, ki bi jo potrebovali.
Da bi tovrstne želje postale resničnost, ter da bi bilo zaostrovanj tudi v prihodnosti čim manj, ne pozabimo, da virus ni izginil, ampak, da se moramo naučiti z njim živeti, so v novomeški bolnišnici zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so, da so osnovna higienska priporočila in nošenje mask, kjer drugače ne gre, postali del našega vsakdana in majhna žrtev v primerjavi z ostrejšimi omejitvami, ki so zarezale globoko v naš vsakdan.