tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

Stari trg ob Kolpi z bogatejšo opremo v športnem parku

Piše: R.K.

Čas objave:
21.12.2021 13:49

V Starem trgu ob Kolpi so v športnem parku umeščene nove zunanje vadbene naprave. S tem je sedaj zaokrožena celota športnega igrišča in pridobljen prostor za nove aktivnosti. Igrišče je odprtega tipa in je namenjeno vsem otrokom, mladini ali odraslim, ki bi si želeli rekreacije na prostem. Investicija je bila vredna nekaj več kot 54.500 evrov z DDV.

Razširitev igrišča z vadbeno opremo in igrali za otroke sta opravili podjetji PGP Urbanija Slavka Urbanija, s.p. in IMEX Trade trgovsko podjetje, d.o.o.

Občina Črnomelj se je v aprilu 2021 prijavila na Javni razpis za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov ter posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2021. S strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport je tako pridobila sredstva v višini 22.916,66 evrov, in sicer za prijavljeno investicijo »Razširitev in posodobitev športnega parka Stari trg ob Kolpi«. Kljub pozni odločitvi o odobrenih sredstvih Ministrstva za šolstvo in dolgih nabavnih rokih vadbene opreme ter igral nam je posodobitve športnega park uspelo zaključiti.