Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Število okužb po občinah v naši regiji

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.03.2020 16:52

Do danes dopoldne je bil vsaj en primer okužbe z novim koronavirusom potrjen v 107 občinah, oziroma v treh več kot včeraj.

Tako so okužbe zaznali že v več kot polovici vseh slovenskih občin. Po dva ali več primerov so zabeležili v 57 občinah, danes je število novo okuženih najbolj naraslo v Ljubljani, za sedem.

Od včeraj od 10.ure, do danes do 10.ure dopoldne podatki kažejo, da je bilo v Ljubljani torej 7 novih okužb, skupaj jih je zdaj 99. V Šmarju prvi Jelšah je 46 pozitivnih, vključno s še enim v zadnjih 24 urah.

V Metliki novih okužb v tem času niso zaznali, vseh je 25. Tudi v Novem mestu ostaja število okuženih nespremenjeno – 6, kolikor jih je še v Semiču in po eni novi okužbi tudi v Trebnjem. Po štirje okuženi so v Ribnici in Šmarjeških Toplicah, trije v Črnomlju, po dva v Brežicah in Sevnici, toliko kot v Kočevju, ki se je doslej edinemu okuženemu pridružil še eden, ki je bil pozitiven v času od včeraj ob 10.uri, do danes do 10.ure dopoldne. Testiranje pa je po enega okuženega pokazalo še v Dolenjskih Toplicah, na Mirni in v Žužemberku.

Po zadnjih podatkih NIJZ je bilo danes do 14.ure vseh uradno okuženih v Sloveniji 442. Na novo so okužbo v zadnjih 24 urah potrdili pri 28 osebah. Skupno so doslej opravili 13.812 testiranj, je še zapisano na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.