srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

komar Ekipa24.si

Zaledenela je kri! Slovenska skakalka po doskoku ...

Maria in Dominik Njena.si

Maria spoznala svojega sanjskega moškega: 'Leto ...

greenwood robson 12 Ekipa24.si

Kaj pa zdaj?! Veliki up Uniteda zakuhal velikanski...

Novice Novo mesto

Število okužb po občinah v naši regiji

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
23.03.2020 16:52

Do danes dopoldne je bil vsaj en primer okužbe z novim koronavirusom potrjen v 107 občinah, oziroma v treh več kot včeraj.

Tako so okužbe zaznali že v več kot polovici vseh slovenskih občin. Po dva ali več primerov so zabeležili v 57 občinah, danes je število novo okuženih najbolj naraslo v Ljubljani, za sedem.

Od včeraj od 10.ure, do danes do 10.ure dopoldne podatki kažejo, da je bilo v Ljubljani torej 7 novih okužb, skupaj jih je zdaj 99. V Šmarju prvi Jelšah je 46 pozitivnih, vključno s še enim v zadnjih 24 urah.

V Metliki novih okužb v tem času niso zaznali, vseh je 25. Tudi v Novem mestu ostaja število okuženih nespremenjeno – 6, kolikor jih je še v Semiču in po eni novi okužbi tudi v Trebnjem. Po štirje okuženi so v Ribnici in Šmarjeških Toplicah, trije v Črnomlju, po dva v Brežicah in Sevnici, toliko kot v Kočevju, ki se je doslej edinemu okuženemu pridružil še eden, ki je bil pozitiven v času od včeraj ob 10.uri, do danes do 10.ure dopoldne. Testiranje pa je po enega okuženega pokazalo še v Dolenjskih Toplicah, na Mirni in v Žužemberku.

Po zadnjih podatkih NIJZ je bilo danes do 14.ure vseh uradno okuženih v Sloveniji 442. Na novo so okužbo v zadnjih 24 urah potrdili pri 28 osebah. Skupno so doslej opravili 13.812 testiranj, je še zapisano na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.