Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Stopimo skupaj in pomagajmo družini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.01.2013 06:34

Tokrat v dobrodelni akciji Stopimo skupaj, pomagamo družini s tremi šoloobveznimi otroki. Mama je ostala brez službe in hudo zbolela. Tudi najstniški sin, odličnjak v šoli, se je soočil s hudo boleznijo in ga v kratkem čaka nov operativni poseg, ki pa ne bo zadnji.

Družina je prostor veselja, sreče, odgovornosti in medsebojnega spoštovanja, ki pa jo bolezen lahko postavi na hudo preizkušnjo. Tudi petčlanska družina z Radovice pri Metliki, mama, oče in trije šoloobvezni otroci so si začrtali svojo pot, do dne, ko jim je bolezen prekrižala mnoge načrte in pričakovanja. Tokrat v dobrodelni akciji Stopimo skupaj, pomagamo družini s tremi šoloobveznimi otroki. Mama brez službe, sin in mama hudo bolna.

Zaradi propada podjetja je mama pred dvema letoma izgubila službo, nekaj mesecev kasneje je hudo zbolel 16-letni sin (rakav tumor med kostmi na obrazu). Sledili so številni pregledi, operativni poseg, terapije in obsevanja s tem pa številne vožnje (Ljubljana- Metlika) in stroški, ki so vezani le na očetovo plačo. Prav v teh dneh pa bo sin sprejet na nov operativni poseg za ureditev simetrije obraza, ki pa ne bo zadnji.

Komaj so se dobro soočili s sinovo boleznijo, je novembra 2011 zbolela še mama. Začeli so se hudi glavoboli in po številnih pregledih in preiskavah so odkrili štiri tumorje v glavi in nadaljevale so se nove preiskave in operativni poseg za en tumor, za odstranitev ostalih treh pa obstaja preveliko tveganje, saj obstaja nevarnost izgube vida in govora, zato bodo sledile druge metode zdravljenja.

Gre za mlado, pridno, delavno, skromno in urejeno družino, kar dokazujejo tudi odlični uspehi sina, ki obiskuje tretji letnik, hčerke, ki obiskuje drugi letnik srednje šole, najmlajši sin pa je prvošolček.


Družino zelo dobro poznamo. Spremljamo jo skozi vse viharje in preizkušnje, odločili smo se da ji pomagamo. 10. januarja letos bomo začeli s humanitarno akcijo „Stopimo skupaj – pomagajmo družini “, ki jo bomo sklenili 1.marca letos. Pomagate jim lahko tudi vi po svojih močeh na način:

-Nakazilo vašega prispevka na TRR (Rdečega križa Metlika) 02994-0019199751, s pripisom DRUŽINA
- Udeležba na dobrodelnem koncertu STOPIMO SKUPAJ v petek, 22.2.2013 ob 19.00 uri v športni dvorani OŠ Metlika.

Območno združenje Rdečega križa Metlika kot nosilec akcije in organizator koncerta se vsem dobrim ljudem za pomoč in razumevanje v naprej zahvaljuje.

Zalka Klemenčič, sekretarka RK Metlika, o akciji