Biodinamika 3 - RV_ZR mar 19 Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 25. septembra

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

trije prijatelji Njena.si

Exatlon: Tim, Michael in Teo tesno povezani še iz...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Novice

Študij na FIŠ je naložba v prihodnost

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
20.09.2022 06:00

Na voljo še nekaj brezplačnih rednih mest za študij na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ), predavanja in vaje pa bo mogoče spremljati tudi v virtualnem okolju.

FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni študij kot izredni študij s področij informatike, računalništva in spletnih tehnologij ter podatkovnih znanosti. Vsi študijski programi izobražujejo za poklice prihodnosti. Podroben pogled na trg dela kaže, da odločno primanjkuje inženirjev s področja računalništva, informatikov ter podatkovnih analitikov. Zato diplomanti FIŠ hitro najdejo zaposlitev v gospodarstvu, javni upravi, nekateri tudi ustanovijo svoje podjetje.

Z novim študijskim letom bodo študenti vseh študijskih programov lahko na predavanjih in vajah sodelovali tudi virtualno. Vsakdo bo lahko izbiral, ali se bo predavanj in vaj udeležil v živo na fakulteti v Novem mestu ali pa se jim bo pridružil preko spleta.

Na FIŠ nudijo sodobne študijske programe na vseh treh stopnjah, od visokošolskega študija do doktorata:

Ne zamudite zadnjih prijavnih rokov! Dodatni prijavni rok za dodiplomske študijske programe bo trajal od 22. do 23. septembra 2022. Za magistrske študijske programe in doktorski študijski program pa je trenutno odprt drugi prijavni rok, ki bo trajal do 23. septembra 2022.

Po podatkih fakultete je večina njihovih diplomantov ob zaključku študija že zaposlenih ali pa zaposlitev dobijo zelo kmalu po končanem študiju. Veliko je tudi povpraševanja različnih podjetij po študentih informatike in računalništva neposredno na fakulteto – tako preko kariernega centra kot tudi neposredno pri predavateljih – kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki jih v okviru študijskih programov izobrazi FIŠ.
K tem odličnim zaposlitvenim možnostim prispeva kombinacija vrhunskih strokovnjakov iz prakse in mednarodno uveljavljenih visokošolskih učiteljev. To dokazujejo tako njihove znanstvene objave v najvišje rangiranih mednarodnih revijah kot tudi nacionalni in mednarodni raziskovalni ter razvojni projekti fakultete.

FIŠ je vključena tudi v konzorcij HPC RIVR, pri čemer je njen superračunalnik Trdina del najzmogljivejše superračunalniške infrastrukture v Sloveniji. Zainteresirani študenti imajo tako tudi možnost dostopa do pridobivanja praktičnih znanj s področja superračunalništva na najboljši opremi.

Posamezne študijske programe lahko podrobneje spoznate na spletni strani fakultete. Od ustanovitve leta 2008 do danes se fakulteta lahko pohvali s sodelovanjem z regionalnim gospodarstvom, mnogimi raziskovalnimi projekti in več generacijami uspešnih in zadovoljnih diplomantov.

Za več informacij jih lahko osebno obiščete, pišete na referat@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 884.