900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

SUP Yoga: Vse, kar morate vedeti o tej vznemirljivi novi vadbi

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
01.06.2023 14:48

Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da SUP joga sploh obstaja. Držati ravnotežje na SUP deski je že samo po sebi dovolj velik izziv, kaj šele, da bi to počeli v položaju Lotus. Vendar je SUP joga priljubljena nova možnost vodne vadbe, s katero se je začelo ukvarjati veliko ljudi. Morda boste tudi vi eden od mnogih, ki se bodo spreobrnili k tej inovativni dejavnosti.

Zakaj postaja SUP joga tako priljubljena?
Za priljubljenost SUP joge je več razlogov kot na primer:

Je impresivna

Koliko ljudi poznate, ki lahko izvajajo jogo med supanjem? Ni jih veliko. Namesto konvencionalne vadbe je SUP joga zanimiva in neobičajna dejavnost.

To je edinstvena vrsta vadbe

Mišice, ki so potrebne za ohranjanje ravnotežja na vodi, se razlikujejo od tistih, ki jih uporabljate za ohranjanje ravnotežja na kopnem. Na ta način boste dobili bolj celostno vadbo.

To je nov in vznemirljiv izziv

Če ste do zdaj redno izvajali jogo, vam sčasoma lahko postane dolgčas. S SUP jogo lahko stvari spreminjate in se nenehno počutite izzivalno. Spodbuja miselnost in preprečuje, da bi vam bilo dolgčas.

Kakšno opremo potrebujete za SUP jogo?

Za razliko od običajne joge je za SUP jogo potrebna posebna oprema:

  • SUP desko in veslo: Za SUP jogo potrebujete SUP desko! Nekatere deske so narejene posebej za jogo, vendar je deska z veliko oblazinjeno podlogo bistvenega pomena za čim boljše izvajanje joge.
  • Sidro: Čeprav vsi supači ne uporabljajo sidra, je za SUP jogo to nujno! Sidro bo preprečilo, da bi vašo stoječo SUP desko med razgibavanjem odnesel tok. Zaradi tega je lahko tudi skupinska SUP joga dobra zamisel, saj se lahko ljudje med sabo sidrajo.

Če želite izvedeti več, lahko opremo za supanje kupite ali raziščete na spletni strani https://www.bananaway.si/.

Kje poiskati vadbo SUP joge

Ko si priskrbite opremo, se lahko začnete učiti SUP joge na več načinov. Na primer, na spletu lahko poiščete lokalne tečaje ali spletne tečaje, ki vas naučijo osnov, ne da bi za to potrebovali lokalni center za jogo.

Odličen način za začetek učenja SUP joge je, da poiščete skupino ljudi, ki jih zanima skupno učenje. Tako se vam ne bo treba na vodo odpraviti sami. Centri za jogo imajo tudi različne izlete ali nove možnosti za tiste, ki jih zanima raznolikost.

Izpopolnjevanje tehnik SUP joge

Najboljši način za izpopolnjevanje tehnik SUP joge je enak kot pri izpopolnjevanju večine tehnik: vadite, vadite, vadite! SUP joga je edinstvena, saj združuje dve različni dejavnosti in tako predstavlja vrhunski preizkus ravnotežja in predanosti. Za obvladovanje gibov SUP joge je potrebnih nekaj korakov. 

Najprej morate obvladati tako SUP desko kot jogo. Seznanite z opremo in plimovanjem ter okrepite ravnotežje na kopnem. Vsako tehniko začnite izvajati na kopnem in osvojite različne položaje, preden jo prenesete na vodo. SUP jogo obravnavajte kot najvišjo raven vsake tehnike joge. Tako boste lažje prešli na izvajanje joge na SUP deski.

Poiščite zaščiteno mesto in se premikajte počasi, še posebej na začetku. Ohranite širok položaj in imejte vedno vsaj dve stični točki s SUP desko za boljše ravnotežje. Bodite pripravljeni tudi na padec v vodo. Del zabave je izziv, zato vam težave ne smejo preprečiti, da bi se dobro zabavali. 

Kombinacija joge in supanja za neprekosljivo vadbo

Joga in supanje sta dve dejavnosti, ki temeljita na ravnotežju in sta odlični za krepitev telesa, miselnost in vsestransko vadbo. Zato ni čudno, da je SUP joga tako priljubljena!

Končne misli o SUP jogi

SUP joga je odličen način za vadbo vseh mišic in hkrati sproščujočo pustolovščino v naravi. Če ste pripravljeni sprejeti izziv, lahko s SUP jogo pridobite nešteto koristi za telesno in duševno zdravje!