Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Svečana podelitev listin diplomantom, prvič tudi fizioterapevtom

Piše: R.K.

Čas objave:
15.12.2022 08:00

Na Univerzi v Novem mestu bo danes ob 13h svečana podelitev diplomskih listin diplomantom vseh študijskih programov prve stopnje. Prvič bodo podelili diplomske listine tudi diplomatom visokošolskega strokovnega študijskega programa Fizioterapija, ki ga na Fakulteti za zdravstvene vede izvajajo četrto leto.

Diplomske listine o pridobljenih nazivih po zaključku visokošolskih strokovnih študijskih programov bo prejelo 110 diplomantov. To so diplomirane medicinske sestre in diplomirani zdravstveniki, diplomirane fizioterapevtke in diplomirani fizioterapevti, diplomirane ekonomistke in diplomirani ekonomisti, diplomirane poslovne informatičarke in diplomirani poslovni informatiki ter diplomirane inženirke strojništva in diplomirani inženirji strojništva, ki so v zadnjem letu vstopili na trg dela.

Ta dan bo še posebej svečan, saj bo diplomske listine prejelo prvih štirinajst diplomiranih fizioterapevtk in diplomiranih fizioterapevtov. Visokošolski strokovni študijski program Fizioterapija se na Univerzi v Novem mestu izvaja od študijskega leta 2019/2020. Študenti se v okviru študija praktično usposabljajo v učnih zavodih, zlasti na področju Jugovzhodne Slovenije. Na delo v kliničnem okolju se pripravljajo v sodobno opremljenih kabinetih v novih prostorih Univerze v Novem mestu. Študente bo nagovorila prorektorica za kakovost Univerze v Novem mestu doc. dr. Malči Grivec.