Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Svet zavoda Mileni Kramar Zupan izglasoval nov mandat na čelu novomeške bolnišnice

Piše: STA

Čas objave:
18.09.2019 09:17

Svet zavoda Splošne bolnišnice Novo mesto je dozdajšnji direktorici Mileni Kramar Zupan v torek zvečer soglasno izglasoval nov oz. drugi mandat na čelu te osrednje dolenjske bolnišnične ustanove. Kramar Zupanovo morata zdaj potrditi še pristojno ministrstvo oz. vlada, je ta povedala za STA.

7m.JPG
Direktorica SB Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan
Foto: Radio Krka, M.K.

Po podatkih Kramar Zupanove se je na razpis za direktorja novomeške bolnišnice sicer prijavil še diplomirani inženir strojništva Božidar Resnik iz Krškega, ki pa za svojo kandidaturo ni dobil nobenega svetniškega glasu.

Svet zavoda novomeške bolnišnice je sicer na torkovi seji med drugim za svojega novega predsednika imenoval vodjo enote Deželne banke Slovenije v Celju Jureta Ročnika, je še povedala Kramar Zupanova.

Splošna bolnišnica Novo mesto.JPG
Splošna bolnišnica Novo mesto
Foto: novomesto.si

Svet Splošne bolnišnice Novo mesto je prosto delovno mesto direktorja bolnišnice za mandatno obdobje štirih let sicer razpisal 16. avgusta. Kandidati so morali prijavi priložiti tudi program dela in razvoja zavoda za obdobje med letoma 2020 in 2023.

Direktorici Kramar Zupanovi se namreč izteka štiriletni mandat. Ta je sicer novembra 2015 vodstvo bolnišnice prevzela od Mire Retelj, ki jo to ustanovo vodila 17 let.

7m.JPG
Direktorica SB Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan
Foto: Radio Krka, M.K.

V novomeški bolnišnici so sicer lani ustvarili 64,6 milijona evrov prihodka in tega v primerjavi s predlani okrepili za slabe tri, glede na načrte pa za skoraj sedem odstotkov. Poslovno so po interventnem sanacijskem vložku nekaj manj kot 4,4 milijona evrov preteklo leto končali z nekaj manj kot 400.000 evrov presežka prihodka nad odhodki.

Letni načrt Splošne bolnišnice Novo mesto letos predvideva uravnoteženo poslovanje. Hkrati je naložbeno in razvojno naravnan, saj novomeška bolnišnica načrtuje za 11,4 milijona evrov naložb, za katere bo sama prispevala skoraj pet milijonov evrov. Razliko bo pokrila z državnim denarjem.

58b51824bd94ad6172b2479f1bdc454d.jpeg
Splošna bolnišnica Novo mesto
RK

Splošna bolnišnica Novo mesto pokriva območje jugovzhodne Slovenije. Z določenimi dejavnosti pokriva tovrstne potrebe do približno 140.000 prebivalcev. Skupaj s storitvami, ki jih ne pokriva sosednja brežiška bolnišnica, pa do približno 180.000 prebivalcev. Premore nekaj manj kot 400 ležišč.