cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Ribnica

Svetniki za ravnatelja Vrtca Ribnica podprli Andraža Casermana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2016 08:55

Občinski svetniki občine Ribnica so sinoči nadaljevali s tretjo izredno sejo ,, na kateri so podali mnenje o kandidatih za ravnatelja Vrtca Ribnica. Svet zavoda Vrtec Ribnica je namreč zaprosil za mnenje o prijavljenih kandidatih ustanovitelja, občino Ribnica.

Na podlagi zaprosila je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Ribnica med tremi prijavljenimi kandidati za vodenje vrtca (Darja Šilc, Meta Turk, Andraž Caserman), najbolje ocenila Darjo Šilc in Andraža Casermana. Za odtenek boljši se jim je zdel Andraž Caserman, ki je dobil 3 glasove podpore, Darja Šilc pa 2 glasova.

Na četrtkovi seji so nato svetniki po predstavitvi mnenja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja odločili, da težko podajo mnenje k predlogu komisije, če kandidatov ne poznajo oz. ne poznajo njihovih programov. Mnenje nekaterih je bilo, da sklep komisije ne zadošča.

Župan je tako sejo prekinil in znova so se sestali sinoči. Na nadaljevanje prekinjene izredne seje so povabili Darjo Šilc in Andraža Casermana. Na predstavitvah so morali mediji »zaradi varstva osebnih podatkov,« je dejal župan Jože Levstek, sejo zapustiti, vrnili so se lahko šele po predstavitvah. Po nenavadni odločitvi župana, ki o tem novinarjev prej ni obvestil, so svetniki z večino, s trinajstimi glasovi za, za ravnatelja Vrtca Ribnica podprli Andraža Casermana.

Nenavadno pri vsem te tudi je, da se je morala zaradi prošnje sveta staršev in zaposlenih Vrtca Ribnica najprej sestati Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Ribnica, nato svetniki na dveh izrednih sejah, na koncu pa je njihovo mnenje neobvezujoče, kljub temu, da je občina ustanovitelj in lastnik vrtca.

Podžupan Domen Češarek o seji