Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Škocjan

T-2 v občini Škocjan zgradil novo optično omrežje

Piše: V. H.

Čas objave:
31.10.2018 09:56

Družba T-2 v teh dneh na področju občine Škocjan, na območju med Dobravo pri Škocjanu in Zloganjem, zaključuje z gradnjo prve faze lastnega optičnega telekomunikacijskega omrežja.

Prvi uporabniki bodo na omrežje priklopljeni že v začetku prihodnjega meseca, kar jim bo omogočilo uporabo storitev T-2 preko optičnega omrežja, ki zagotavlja zanesljive povezave, izjemne internetne hitrosti in veliko zmogljivost prenosa podatkov.

Gradnja optičnega omrežja se je pričela lansko leto in je deloma potekala skupaj s posodobitvijo vodovodnega omrežja. Izvedenih je bilo preko 27 tekočih kilometrov izkopa. Ves čas gradbenih del je potekalo zgledno sodelovanje s predstavniki tamkajšnje občine, kar je omogočalo sprotno reševanje odprtih vprašanj. S končanjem gradnje sta bili optično in vodovodno omrežje pripeljani tudi do nekaterih oddaljenejših domačij, ki so tako hkrati z najsodobnejšim optičnim omrežjem dobile tudi pitno vodo.

Z izgradnjo optičnega omrežja, ki ga je za T-2 gradila družba Gratel, d. o. o., je kar 377 prebivalcev občine Škocjan (gre za naselja Dobruška vas, Dolnja Stara vas, Grmovlje, Hrastulje, Hudenje, Škocjan, Zloganje, Segonje in Zavinek) dobilo možnost uporabe storitev T-2 preko optičnega omrežja. Prvi priklopi obstoječih in novih uporabnikov storitev T-2 so načrtovani že v začetku novembra.


Prebivalci občine Škocjan se lahko za vse dodatne informacije glede priklopa obrnejo na poslovalnice in prodajna mesta T-2, informacije o ponudbi in priklopu pa lahko dobijo tudi preko elektronske pošte info@t-2.net ali na telefonski številki 064 064 064.