Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Ta mesec začetek gradnje prizidka k OŠ Podzemelj

Piše: R.K.

Čas objave:
05.08.2021 12:45

V mesecu maju je Občina Metlika objavila javni razpis za izbiro izvajalca del za izgradnjo prizidka k OŠ Podzemelj, kjer je bilo izbrano podjetje TGH, Trgovsko gradbena hiša, d.o.o. Natančneje gre izgradnjo prizidka v dveh etažah (K+P) na južnem robu obstoječega objekta, v katerem bodo tri učilnice za prvo triado s pripadajočimi pomožnimi prostori (garderobe, sanitarije, kabinet in večnamenski prostor).

Danes je župan Občine Metlika, Darko Zevnik, podpisal gradbeno pogodbo z direktorjem podjetja TGH d.o.o., gospodom Stjepanom Jarnevićem, in sicer v vrednosti okoli 816 tisoč evrov z davkom. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Pridobljen je Sklep o izboru predlogov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 - 2024. Dela se bodo pričela izvajati v drugi polovici avgusta 2021 in bodo trajala do meseca maja 2021.


Na Osnovni šoli Podzemelj bo šolo v novem šolskem letu obiskovalo nekaj več kot 150 šolarjev. Za omenjeno naložbo pa bodo rešili prostorsko stisko ob okrepljenem vpisu otrok.

Šolsko poslopje je sicer dokaj novo. Po hudem požaru pa so z njim pred približno 20 leti nadomestili staro pogorelo šolo.