pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

Ta veseli december ali mesec druge mladosti MKK-ju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.12.2015 08:18

Prejšnjo soboto se je na predmiklavževski večer v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine začel koncertni veseli december, ki ga bodo letos proslavili z gostitvijo kar treh legendarnih belokranjskih skupin!

V soboto, 5. decembra, je obiskovalce za začetek z mešanico modernega in starega hard rocka, bluesa ter s kančkom psihadelike ogrel novomeški trio Tripblues. V dodobra napolnjenem Klubu je nato sledil nastop belokranjskih Mama Dolores, ki so se na glasbene odre vrnili po 25-ih letih. Ponovno združeno skupino je množica zbranih obiskovalcev glasno pozdravila ter jih ob preigravanju avtorskih komadov kitarskega urbanega rocka, dopolnjenega z družbeno kritičnimi besedili, ves čas glasno spodbujala.

Druga runda belokranjskega koncertnega decembra v Mladinskem kulturnem klubu BK bo prihodnjo soboto, 19. decembra, pripadla legendarnim metliškim punkerjem Indust-Bag, ki so se oktobra z novim CDjem »Kontro Kontroli« ponovno vrnili na glasbene odre. Indust – Bagi, ki so svoje glasbene korenine pognali še v bivši Jugi, natančneje leta 1979, so lani praznovali 35 let obstoja ter so ena redkih slovenskih skupin iz zlatega obdobja punka in novega vala, ki je ves čas ostajala dejavna. Kako Indust-Bagi zvenijo v novem tisočletju, lahko preverite 19. decembra.

Klubsko sezono 2015 bodo v soboto, 26. decembra, zaključili udarno! Na prednovoletni Železarni bodo tokrat nastopile kar tri skupine, in sicer: ljubljanske doom metalke Mist, brežiški grind-death metalci Dickless Tracy, po osmih letih pa se na Klubski oder vračajo tudi metliški death-groove metalci Sarcom. Ob koncu leta se tako v MKK-ju obeta nepozaben metalski večer, kot ga že dolgo ni bilo!


Letošnji klubski december je resnično mesec druge mladosti; tako za same skupine, kot tudi za obiskovalce, ki se ob obisku koncertov legendarnih belokranjskih skupin po dolgih letih ponovno srečajo, si izmenjajo mobilne telefonske številke ter eden drugemu povedo, koliko sivih las in otrok že imajo!