Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Sevnica

Ta vikend izlet s kolesom ob Savi preko Sotle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2016 06:58

KŠTM Sevnica se je kot sodelujoči partner aktivno pridružil projektu, ki je uspešno kandidiral na javnem razpisu Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, splošno znanega kot razpis IPA.

Poleg KŠTM Sevnica so projektni partnerji še Zagorska razvojna agencija, d.o.o., iz Krapine, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica  Savskosutlanska dolina i brigi, Razvojna agencija Kozjansko in Razvojna agencija Sotla, projekt pa je poimenovan z akronimom »Ride&Bike«, kar bi lahko prevedli kot »Jezdenje in kolesarjenje«.

Aktivnosti projekta - KŠTM Sevnica :

1. Digitalizacija kolesarskih in konjeniških poti
2. Izvedba 9 delavnic
3. Izdelava strokovnih podlag
4. Izdelava spletne strani in mobilne aplikacije
5. Promocija in oglaševanje

Osrednja vsebina projekta KŠTM Sevnica je trasiranje in digitalizacija šestih kolesarskih in treh konjeniških poti. Večina kolesarskih poti je daljših in so povezane s kolesarskimi potmi partnerjev ter tako tvorijo mrežo kolesarskih poti na celotnem čezmejnem območju Posavja, Kozjanskega, spodnjeceljske regije ter širšega območja hrvaškega Zagorja. KŠTM Sevnica je pri snovanju poti upošteval različnost uporabnikov, zato so
posamezne poti prilagojene družinam, druge gorskim kolesarjem in tretje rekreativnim kolesarjem, hkrati pa so oblikovane tudi vsebinsko. Tako so nastale naslednje kolesarske poti:
- Sevniški cokelj,
- Sevniška kolobasa,
- Po sledeh kavsarjev,
- Grajske legende,
- Puntarska sled in
- Potep po dolenjskih gričih.

Konjeniške poti so tri in so urejene pretežno po območju občine Sevnica, pri tem pa se pri teh predvidevajo tudi povezave na konjeniške poti, ki se našemu območju približajo. Več o vsebini poti in njihovem poteku je na spletni strani www.BikeRideWalk.si. Na tej spletni strani bodo odslej zbrane aktualne kolesarske, konjeniške in pohodne vsebine Posavja. Namen pa je na eni spletni strani združiti čim več aktualnih kolesarskih, konjeniških in pohodnih vsebin iz Posavja.

Kolesarska delavnica „Izlet s kolesom ob Savi preko Sotle“ – kolesarska karavana 16.4.2016
Pomemben sklop aktivnosti KŠTM Sevnica so kolesarke delavnice, med katerimi bo osrednja tista, ki jo pripravlja Kolesarsko društvo Sevnica v soboto, 16. aprila, z naslovom Izlet s kolesom ob Savi preko Sotle. Dogodek je praktična manifestacija projekta, saj bodo udeleženci brezplačnega izleta lahko praktično preizkusili eno izmed poti projekta. Kolesarski izlet je skupna promocija kolesarstva in turizma kot združenega produkta Posavja in čezmejnega sodelovanja. Namenjen je vsem, ki želite potovati s kolesom in spoznati lepoto našega okolja s kolesa, med drugim bomo obiskali tudi tri gradove Posavja.


Predviden potek kolesarskega izleta: sobota, 16.4.2016

START: Radeče, 9.00
Radeče– Loka pri Zidanem Mostu–Breg–Šmarčna–Kompolje–Boštanj–Sevnica
1. POSTANEK: Grad Sevnica (9.45–10.30)
Gornje Brezovo–Dolnje Brezovo–Blanca– Rožno–Brestanica
2. POSTANEK: Grad Brestanica (11.20–11.50)
Sotelsko–Krško– Vrbina–Spodnji stari grad–Libna–Pesje–Zgornji Obrež–Trebež–Brežice
3. POSTANEK: Grad Brežice (12.40–12.50)
Mostec–Dobova
4. POSTANEK: Terme Paradiso (13.20–13.50)
Rigonce, državna meja, 13.55 – Harmice, 14.10 – Sveti Križ–Marija Gorica–Celine
Goričke–Trstenik Puščanski
CILJ: Brdovec (15.10–17.00)
Celotna dolžina izleta je ravninskih 74 km poti.
Priključite se lahko tudi na postojankah po predvideni časovnici. Za okrepčila in počitek je poskrbljeno na vsakem posameznem mestu postanka. Povratek s hrvaškega Brdovca je organiziran s prevozom, ki bo omogočen samo prijavljenim. Prevozi bodo organizirani samo do mest Krško, Sevnica in do izhodišča v
Radečah.

Prijave so mogoče do 13. aprila na kdsevnica.com (Prijave: S kolesom ob Savi preko Sotle) in elektronski naslov kdsevnica@gmail.com (ime, priimek, naslov, starost in želeni kraj povratnega prevoza Krško, Sevnica, Radeče). Obvezna registracija na kraju dogodka in veljaven osebni dokument za prečkanje državne meje.

Potek izleta: trasa poteka po asfaltiranih lokalnih in državnih cestah, vsak posameznik pa mora upoštevati cestnoprometne predpise in organizatorjeva navodila.