Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ribnica

Tečaj klekljanja tudi v Ribnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 20:33

V Rokodelskem centru v Ribnici,ki je v zadnjem času postal valilnica ustvarjalnih projektov, povezanih z raznoliko ročno obrtjo, se je začel trideseturni tečaj klekljanja.

Vodi ga domačinka Bernarda Skok, ki to zanje spretnih prstov več kot deset let pili v klekljarski sekciji Turistično športnega društva Kostel. Ribničanke so interes za klekljanje pokazale ob predstavitvi sekcije na Ribniškem sejmu in zlasti po dveh predbožičnih razstavah v Rokodelskem centru. Skokova je bila nemalo presenečena nad odzivnostjo, saj se je v prvi skupini prijavilo enajst kandidatk, vmes pa zbirajo prijave za še eno skupino.

Klekljanje ima pri nas najdaljšo,in sicer več kot stoletno tradicijo ,na Idrijskem in Cerkljanskem, na širšem Kočevskem in zlasti v dolini Kolpe,v Kostelu, je bilo pri sleherni hiši prepoznavno pred drugo svetovno vojno. S tečajem, ki mu bo bodo sledili nadaljevalni, naj bi se to ročno delo prejelo še med Ribniške gospodinje, žene in dekleta. Bernarda Skok je dejala, da se bodo na prvem tečaju do potankosti seznanili s osnovnimi pravili klekljanja. Sicer udeleženke tečaja prihajajo s širšega Ribniškega ter občin Sodražica in Loški Potok.

Bernarda Skok