mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij na FIŠ

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2023 13:45

Znanja s področja računalništva in spletnih tehnologij so vedno bolj iskana in cenjena, mladi pa se v velikem številu odločajo za študij informatike, računalništva in sorodnih smeri.

Da bi jih še dodatno motivirali k pridobivanju novega znanja in utrjevanju že obstoječega, Fakulteta
za informacijske študije v Novem mestu v četrtek, 26. januarja 2023, organizira tekmovanje iz znanja računalništva in spletnih tehnologij za dijake 3. in 4. letnikov regionalnih srednjih šol.

Na dogodku, ki bo potekal na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, pričakujejo udeležbo preko 40 dijakov, ki bodo tekmovali v dveh kategorijah. Prva kategorija bo vsebovala naloge iz znanja spletnih tehnologij, druga kategorija pa standardne naloge iz programiranja v izbranem programskem jeziku.

Sponzorji, ki so omogočili izvedbo tekmovanja, so Adria Mobil, d.o.o. Novo mesto, Mikrografija d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o., Palsit d.o.o., Microcop d.o.o., Mjob, Podgorje d.o.o., A1 Slovenija, d.d. ter medijski sponzor Radio Krka Novo mesto, d.o.o. Vse, ki jih zanima študij na Fakulteti za informacijske študije, vabijo tudi na informativne dneve v petek, 17. 2. 2023 in soboto, 18. 2. 2023, ki jih bodo izvedli preko spleta. Več informacij je na voljo na spletni strani fis.unm.si.