Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

Terenska akcija v središču Novega mesta - Brez alkohola v prometu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:15

Agencija za varnost prometa danes popoldan in zvečer nadaljuje z ozaveščanjem o tveganjih, ki jih uživanje alkohola prinaša v promet.

V središču Novega mesta bodo promotorji prometne varnosti v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola razdeljevali večjo količino alkotestov in drugih preventivnih materialov. Promotorje s sporočilnimi tablami in materiali lahko srečate danes, med 17. in 21. uro na naslednjih lokacijah: Glavni trg, Rozmanova ulica, Prešernov trg, Florjanov trg, Novi trg, Topliška cesta, Sokolska ulica.

V tem tednu sicer poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola. V prazničnem decembru namreč po opozorilih strokovnjakov alkohol uživajo tudi tisti, ki ga sicer ne, tisti, ki ga že sicer (pre)več, pa so v tem obdobju pogosto bolj opiti.



Agencija za varnost prometa in svet za preventivo bosta tradicionalno dobro sodelovanje za večjo varnost na naših cestah v decembru še okrepili z novo akcijo transparentov s sedmimi ključnimi opozorili za varno udeležbo v prometu, ki bodo izobešeni na 14 lokacijah.

Opozorila se nanašajo na alkohol v prometu, pozornost do pešcev in kolesarjev, prilagoditev hitrosti razmeram, neuporabo mobilnega telefona, spoštovanje varnostne razdalje in uporabo varnostnega pasu, so še dodali z agencije.