golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Ljubljana

Terenska akcija v središču Novega mesta - Brez alkohola v prometu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:15

Agencija za varnost prometa danes popoldan in zvečer nadaljuje z ozaveščanjem o tveganjih, ki jih uživanje alkohola prinaša v promet.

V središču Novega mesta bodo promotorji prometne varnosti v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola razdeljevali večjo količino alkotestov in drugih preventivnih materialov. Promotorje s sporočilnimi tablami in materiali lahko srečate danes, med 17. in 21. uro na naslednjih lokacijah: Glavni trg, Rozmanova ulica, Prešernov trg, Florjanov trg, Novi trg, Topliška cesta, Sokolska ulica.

V tem tednu sicer poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola. V prazničnem decembru namreč po opozorilih strokovnjakov alkohol uživajo tudi tisti, ki ga sicer ne, tisti, ki ga že sicer (pre)več, pa so v tem obdobju pogosto bolj opiti.Agencija za varnost prometa in svet za preventivo bosta tradicionalno dobro sodelovanje za večjo varnost na naših cestah v decembru še okrepili z novo akcijo transparentov s sedmimi ključnimi opozorili za varno udeležbo v prometu, ki bodo izobešeni na 14 lokacijah.

Opozorila se nanašajo na alkohol v prometu, pozornost do pešcev in kolesarjev, prilagoditev hitrosti razmeram, neuporabo mobilnega telefona, spoštovanje varnostne razdalje in uporabo varnostnega pasu, so še dodali z agencije.