ciril metodov 1 Svet24.si

Zgroženi Slovenci: »S tem oglasom je ...

avstrijska policija, aretacija Svet24.si

VIDEO: Tako so avstrijski policisti robato ...

20210923-01084004 Necenzurirano

Janševi pomagali Vučiću tudi pri obračunu z ...

jansa dodik tw Reporter.si

Analiza inštituta IFIMES: Janša v BIH nezakonito...

djokovic 1 Ekipa24.si

Uh, se je Đoković razjezil na svojega trenerja: ...

rok-švab, modrijani Njena.si

Glasbenik in podjetnik: Rok Švab zna poskrbeti za...

doncic Ekipa24.si

Kako je to mogoče?! Nor koš Dončića osupnil ...

Novice Ljubljana

Terenska akcija v središču Novega mesta - Brez alkohola v prometu

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:15

Agencija za varnost prometa danes popoldan in zvečer nadaljuje z ozaveščanjem o tveganjih, ki jih uživanje alkohola prinaša v promet.

V središču Novega mesta bodo promotorji prometne varnosti v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola razdeljevali večjo količino alkotestov in drugih preventivnih materialov. Promotorje s sporočilnimi tablami in materiali lahko srečate danes, med 17. in 21. uro na naslednjih lokacijah: Glavni trg, Rozmanova ulica, Prešernov trg, Florjanov trg, Novi trg, Topliška cesta, Sokolska ulica.

V tem tednu sicer poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola. V prazničnem decembru namreč po opozorilih strokovnjakov alkohol uživajo tudi tisti, ki ga sicer ne, tisti, ki ga že sicer (pre)več, pa so v tem obdobju pogosto bolj opiti.Agencija za varnost prometa in svet za preventivo bosta tradicionalno dobro sodelovanje za večjo varnost na naših cestah v decembru še okrepili z novo akcijo transparentov s sedmimi ključnimi opozorili za varno udeležbo v prometu, ki bodo izobešeni na 14 lokacijah.

Opozorila se nanašajo na alkohol v prometu, pozornost do pešcev in kolesarjev, prilagoditev hitrosti razmeram, neuporabo mobilnega telefona, spoštovanje varnostne razdalje in uporabo varnostnega pasu, so še dodali z agencije.