Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Portorož

Terme Čatež potrdile dogovor o prodaji Marine Portorož

Piše: STA

Čas objave:
05.03.2021 17:30

Terme Čatež so 24. februarja z izbranim kupcem podpisale pogodbo o prodaji 100 odstotkov delnic družbe Marina Portorož. Posel bo izpeljan ob izpolnitvi odložnih pogojev, je danes sporočila družba iz Čateža ob Savi. Kdo je kupec, ne razkrivajo.

Družba Terme Čatež je pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža Marine Portorož podpisala z izbranim kupcem na podlagi prodajnega postopka, v katerem je sodelovalo več zainteresiranih kupcev. "Transakcija še ni zaključena, saj morajo biti pred tem izpolnjeni še pogodbeno določeni odložni pogoji. Ko bodo izpolnjeni pogodbeni odložni pogoji in izveden prenos lastništva delnic, bo družba to tudi javno objavila," so v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze zapisali v Termah Čatež.

Časnika Delo in Primorske novice sta danes na podlagi neuradnih informacij poročala, da naj bi bili kupci iz Japonske. Delo je navajalo, da naj bi šlo za investicijske sklade iz Japonske in da cena naj ne bi presegla 15 milijonov evrov, Primorske novice pa so pisale, da naj bi bil kupec japonska multinacionalka in da naj bi cena znašala 16 milijonov evrov.

Časni Finance medtem na svoji spletni strani na podlagi neuradnih informacij poroča, da je kupec slovenska družba JoanthanMars oziroma eno od podjetij pod njenim okriljem, ki upravlja z alternativnimi investicijskimi skladi. JonathanMars je v lasti družbe UR Invest, ta pa v lasti Uroša Raspeta, ki je tudi solastnik in vodilni v skupini Vzajemci, pišejo Finance.Terme Čatež, ki so del skupine DZS, Marino Portorož prodajajo že dlje časa. Nazadnje so prodajni postopek znova začeli avgusta lani. Rok za ponudbe je bil v drugi polovici septembra.

Pred časom je po več letih propadel načrt prodaje družbe Adventuri holdingu in družbi Glen, posel naj bi v vodo padel zaradi nesoglasij o ceni. Družba MMNT, ki sta jo za prevzem ustanovila Adventura holding in Glen, naj bi po takratnih navedbah dnevnika Finance iz avgusta lani za Marino Portorož plačala 21,6 milijona evrov.

Prodaja Marine Portorož je del dogovora DZS z upniki o finančnem prestrukturiranju. Glavni upnik je sklad York, ki je terjatve do družbe kupil od Gorenjske banke in Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).