Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Čatež ob Savi

Terme Čatež prodale Terme Ilidža

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.06.2015 18:28

Družba Terme Čatež je prejšnji teden zaključila s prodajo 90-odstotnega lastniškega deleža v bosanski družbi Terme Ilidža.

(Foto: terme-catez.si)

Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Term Čatež, bo prodaja pomembno prispevala k uspešni izpolnitvi zavez v okviru pogodbe o finančnem prestrukturiranju, ki so jo podpisali z bankami upnicami.

Več informacijah v eni največjih slovenskih turističnih družb, ki je del sistema DZS, niso posredovali. Je pa časnik Finance že maja poročal, da bo kupec turistično-termalnega kompleksa v predmestju Sarajeva lastnik najbližjega soseda Term Ilidža, hotela Hollywood.

Šaljo Mrkulić je za časnik takrat potrdil, da kupuje bosansko naložbo Term Čatež, zanjo pa naj bi plačal okoli 15 milijonov evrov.


Kupnina bo zdaj namenjena predvsem poplačilu obveznosti Term Čatež do bank upnic, s katerimi je leta 2013 podpisala okvirno pogodbo o finančnem prestrukturiranju, del pridobljenih sredstev pa naj bi družba namenila tudi nadaljnji rasti in razvoju.

Del finančnega prestrukturiranja Term Čatež predstavlja postopek dezinvestiranja naložb. Tega so v družbi začeli lani. Do zdaj so pred prodajo Term Ilidža prodali lokal v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru. Letos je predvidena še prodaja kompleksa Golf Grad Mokrice, lokala v Plavi laguni ter 100-odstotnega deleža v Marini Portorož.

Največji posamični lastnik Term Čatež je po podatkih na dan 31. december 2014 družba DZS s 45,79-odstotnim lastniškim deležem, sledijo pa Kapitalska družba (23,79 odstotka), Delo Prodaja (9,15 odstotka) in Triglav Vzajemni skladi (3,99 odstotka).