tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Ljubljana/Podlehnik/Gruškovje

Težave zaradi močnega vetra, ponekod brez elektrike

Piše: STA

Čas objave:
12.12.2017 06:56

Zaradi močnega vetra so povsod po državi po cestah podrta drevesa, vejevje in predmeti. Na območju Elektra Ljubljana, ki pokriva tudi območje Kočevja, Novega mesta in Trbovelj pa je trenutno brez električne energije več kot 18.000 gospodinjstev.

Neurje z močnim vetrom je marsikje po državi povzročilo izpade električne energije. Na območju Ljubljane je brez elektrike ostalo okoli 18.000 gospodinjstev, na območju Maribora pa več kot 10.000.

Po podatkih s spletne strani Elektra Ljubljana, ki poleg Ljubljane z okolico pokriva tudi območje Kočevja, Novega mesta in Trbovelj, je na tem območju trenutno brez električne energije več kot 18.000 gospodinjstev.

Na Elektru Maribor pa so za STA povedali, da je bilo ponoči brez elektrike več kot 10.000 odjemalcev, točne podatke pa še zbirajo.

Zaprta glavna cesta Podlehnik - Gruškovje, posledično pa zaradi preusmeritve prometa tudi podravska avtocesta med razcepom Draženci in Podlehnikom proti Gruškovju.


Zaradi podrtega drevja je zaprta tudi glavna cesta Kočevje - Ljubljana med Ribnico in Pijavo Gorico ter številne druge.

Na Koroškem so zaprte ceste Maribor - Poljana - Mežica - Črna na Koroškem, Šoštanj - Črna na Koroškem, Robnica - na Pohorju, Podvelka, Kotlje - Slovenj Gradec, Dravograd - Trbonje.

Na kamniško-savinjskem območju je drevje zaprlo ceste Nazarje - Gornji grad, Solčava - Logarska dolina, Črnivec - Kranjski Rak - Luče Solčava - Sestre Logar in cesto čez prelaz Pavličevo Sedlo.

Na Gorenjskem so zaprte ceste Podkoren - Korensko Sedlo, Preddvor - Spodnje Jezersko - Zgornje Jezersko, Podrošt - Češnjica, Rateče - Planica, Rudno - Nemški Rovt, Vresje - Sorica, Jereka - Gorjuše, Spodnje Gorje -Zgornje Gorje, Mavčiče - Kranj, Selca - Kališe ter Jesenovec - Martinj vrh.

Na Dolenjskem, Kočevskem in Notranjskem so neprevozne ceste Kočevje - Stari Log - Dvor Žužemberk, Kočevje - Livold - Knežja Lipa, Gradež - Škocjan. Mlačevo - Rašica, lokalna cesta Rašica - Rob, Bloška Polica - Nova vas in Grahovo - Radlek.

V osrednji Sloveniji in Zasavju je popolna zapora na cestah Dolenja vas - Zaklanec, Gorenja vas - Horjul ter Zagorje - Čolnišče, polovična zapora pa na cesti Zagorje - Trbovlje.

Na Primorskem so zaprte ceste Koper - Šmarje - Dragonja in Kalce - Col.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta zaradi nevarnosti snežnih plazov, zaradi poplavljenih cestišč pa so zaprte ceste Bled - Bohinj pri Nomenju, Kot - Sodevci ter lokalne ceste Renče - Britof, Bukovica - Renče, Zalošče - Saksid, Preserje - Potoče in Batuje - Preserje.