gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

To jesen prilagojeno obratovanje športnih objektov

Piše: R.K.

Čas objave:
02.10.2022 12:40

V Mestni občini Novo mesto so zaradi naraščanja cen energentov sprejeli odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov.

Naraščanje cen energentov ne prizanaša javnim športnim objektom, ki jih država ni prepoznala kot zaščitene odjemalce energije, za katere bo veljala regulirana cena. Zaradi višanja cen, ki vplivajo na stroške obratovanja objektov, stroške vzdrževanja bazenske vode ter ne reguliranja omilitev posledic dviga cen s strani pristojnih državnih institucij, so bili na Mestni občini Novo mesto in Zavodu Novo mestu primorani sprejeti odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov. Do nadaljnjega bo tako zaprt bazen na Osnovni šoli Grm, Olimpijski center Novo mesto se do nadaljnjega ne bo ogreval, vadba v objektu pa bo še naprej omogočena.

Nadaljnje odločitve o upravljanju objektov bodo v luči dobrega gospodarjenja sprejete ob spremljanju razmer na trgu energentov, hkrati pa bodo na Mestni občini Novo mesto skušali doseči, da bo določen obseg športnih aktivnosti priznan kot nujen del reguliranega trga energentov, saj so prepričani, da športne aktivnosti ne morejo biti prepuščene tržnemu enoumju zadnjega obdobja.