Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Toča, veter in veliko vode

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2022 06:02

Včeraj popoldne je območje Dolenjske in Bele krajine zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Veter je razkrival strehe, zaradi velike količine dežja pa so bile nekatere ceste poplavljene.

V občini Črnomelj je veter razkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih ter porušil več dreves na lokalne in glavne ceste, poškodovan je bil telekomunikacijski vod. Meteorna voda in blato sta zalila par stanovanjskih hiš. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Adlešiči, Tribuče in Žuniči ter dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Telekoma.

V Metliki je močan veter razkril strehe na desetih stanovanjskih hišah in župnišču v Podzemlju, podrl več dreves, med njimi tudi češnjo v centru Podzemlja, ter potrgal nekaj električnih vodnikov, zaradi česar so bili v naselju Gradac z okolico brez električne energije. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Metlika, Podzemelj, Gradac in Krasinec ter dežurni delavci cestnega podjetja in delavci Elektro Ljubljana.

V občini Novo mesto je meteorna voda zalila več cest, stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov. Veter je podrl veliko dreves na lokalne in glavne ceste ter razkrival strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Posledice neurja so odstranjevali gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Ratež, Prečna, Podgrad-Mehovo. Pri sanaciji posledic so sodelovali dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektro Ljubljana.

V občini Semič je meteorna voda z blatom zalila proizvodne prostore podjetja v industrijski coni, voda in blato je zalila hišo in gospodarsko poslopje v naselju Podreber ter še nekaj kleti stanovanjskih hiš. Veter je razkril tri strehe na stanovanjskih hišah, podrl drevo na gospodarski objekt v vasi Kal in podrl več dreves na ceste ter potrgal električne vodnike na področju Rožnega Dola. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Semič, Štrekljevec, Gradnik, Stranska vas in Krvavčji Vrh, delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Ljubljana.

IMG_20220621_180445.jpg
Poplavljena cesta v Žabji vasi
R.K.

V občini Straža je meteorna voda z blatom je zalila več cest, štiri stanovanjske hiše in poslovni prostor. Veter je podrl pet dreves na lokalnih cestah. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža ter dežurni delavci cestnega podjetja.

pgd-dolenja-straža
Gasilci PGD Dolenja Straža na delu
PGD Dolenja Straža

pgd-dolenja-straža
Gasilci PGD Dolenja Straža na delu
PGD Dolenja Straža

pgd-dolenja-straža
Gasilci PGD Dolenja Straža na delu
PGD Dolenja Straža

pgd-dolenja-straža
Gasilci PGD Dolenja Straža na delu
PGD Dolenja Straža

pgd-dolenja-straža
Gasilci PGD Dolenja Straža na delu
PGD Dolenja Straža