Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mokronog

Tomu tudi v tretje ne bo šlo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.03.2013 09:33

Po dveh lanskih neuspelih poskusih prodaje mokronoške tovarne pohištvenega podjetja Tom, ki je od decembra 2010 v stečaju, je bila zanjo danes napovedana tretja dražba. Za prodajo navedene nepremičnine tudi tokrat ni bilo zanimanja, zato so jo po besedah stečajne upraviteljice Darje Erceg odpovedali.

Ercegova po tretjem neuspelem poskusu prodaje Tomove mokronoške tovarne razmišlja, da bi prodajo nadaljevala tako, da bi z nezavezujočim zbiranjem ponudb preverila, kakšno je zanimanje za nakup navedenega premoženja, potem pa bi na podlagi teh ugotovitev razpisala novo dražbo ali novo zbiranje ponudb, je pojasnila.

Navedeno bo verjetno že ta konec tedna predlagala sodišču in ločitvenim upnikom, ki morajo njen predlog potrditi, je še dodala Ercegova.

Sicer je izklicna cena za omenjeno nepremičnino na tretji dražbi znašala 1,55 milijona evrov, hkrati pa je bila za danes razpisana še druga dražba za del Tomovih poslovnih prostorov v Slovenj Gradcu. Njihova izklicna cena je bila nekaj več kot 190.000 evrov, denar od morebitne prodaje obeh nepremičnin pa bi šel za poplačilo bančnih oz. zavarovanih terjatev.

Po podatkih Ercegove prva dražba Tomove tovarne ni uspela zaradi zahtevane po njenem zelo visoke in nerealne ocene banke, ki je zanjo zahtevala tri milijone evrov. Na drugi dražbi so nato skušali navedeno Tomovo premoženje prodati po tržni vrednosti oz. za 1,85 milijona evrov, na današnji tretji dražbi pa naj bi jo ponudili po likvidacijski vrednosti 1,55 milijona evrov.


Doslej so iz Tomove stečajne mase uspeli prodati le njegovo opremo, z izkupičkom pa so poplačali nekaj ločitvenih upnikov, med katerimi je bila tudi država oz. so z njim plačali različne prispevke. Pri Tomovi zapuščini ostaja še dolg do bank in delavcev, za navadne upnike pa prav gotovo ne bo denarja, je opozorila Ercegova in dodala, da so uspeli izoblikovali le določene manjše stečajne mase, iz katerih bodo mogoče lahko zagotovili nekaj plačil za delavce.

Sicer so upniki do tovarne oblazinjenega pohištva Tom v stečaju prijavili za 21,1 milijona evrov terjatev. Od tega jih je stečajna upraviteljica Ercegova priznala 20,8 milijona evrov.

Okrožno sodišče v Novem mestu je postopek stečaja družbe s skupno 150 zaposlenimi v Mokronogu in Slovenj Gradcu, ki so od konca septembra 2010 stavkali ali pa bili na čakanju, na predlog enega od njih začelo 16. decembra navedenega leta.