Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Kočevje/Metlika/Novo mesto

Tonin v Metliki tudi o dodatnih olajšavah za operativne gasilce

Piše: STA

Čas objave:
13.11.2021 06:48

Minister za obrambo Matej Tonin je v okviru vladnega obiska jugovzhodne Slovenije obiskal institucije obrambnega resorja na tem območju. Med drugim se je sestal s kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem ter obiskal enoto za specialno delovanje, ki deluje na Škrilju.

Tonin se je s kočevskim županom pogovarjal tudi o cepljenju proti covidu-19, h kateremu je kočevska občina spomladi pristopila zelo organizirano in cepila visok odstotek prebivalstva. Tudi sedaj je v občini Kočevje veliko zanimanja za tretji odmerek cepiva.

Minister in župan sta se pogovarjala tudi o sodelovanju lokalne skupnosti z enoto za specialno delovanje, ki deluje na Škrilju. Strinjala sta se, da je sodelovanje dobro, župan Prebilič ga je označil kot primer dobre prakse sodelovanja med civilnim in vojaškim segmentom. Tonin je omenjeno enoto tudi obiskal ter se seznanil z njihovimi izzivi.


Beseda je tekla tudi o pridobivanju evropskih sredstev za soočenje s posledicami podnebno pogojenih nesreč. Sredstva predvidevajo gradnjo treh podcentrov, eden od njih pa bi lahko stal na Kočevskem. Ob koncu obiska v Kočevju je bil Tonin navzoč pri podpisu pogodbe med Gasilsko zvezo Kočevje in Občino Kočevje za nakup treh gasilskih vozil.

Svoj del vladnega obiska je Tonin zaključil na obisku Prostovoljnega društva Metlika, ki je s 152 leti najstarejše slovensko gasilsko društvo. Z gasilci in predstavniki občine je govoril o različnih ukrepih, ki izboljšujejo status gasilstva, med drugim tudi o načrtovanih spremembah zakona o dohodnini, ki predvideva dodatne olajšave za operativne gasilce.

Tonin je sicer obisk v jugovzhodni regiji začel že v četrtek, in sicer v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, kjer usposabljajo pripadnike SV za sodelovanje s policijo za pomoč pri nadzoru državne meje. V četrtek je Tonin obiskal še Prostovoljno gasilsko društvo Šmarjeta ter podjetje Arex iz Šentjerneja.