mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

TPV prejel šest priznanj za najboljše inovacije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.06.2016 10:39

Na Dolenjskem in Posavskem je prejšnji teden minil v znamenju najboljših inovatorjev in inovacij. TPV je prejela šest priznanj za najboljše inovacije.

TPV je na razpis Območne zbornice Posavje v Krškem za najboljše inovacije prijavil dve inovaciji: Inteligentni sistem oskrbe delovnih mest brez oskrbovalcev - operaterjev in Pametno prijemalo za mehansko obdelavo na CNC rezkalnem stroju. Komisija za inovacije na Območni gospodarski zbornici Posavje je prepoznala kakovost inovacij in obe nagradila s srebrnima priznanjema. To potrjuje tudi dejstvo, da je rešitev že uspešno uporabljena v serijski proizvodnji.

Na Dnevu inovativnosti Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je TPV prejel dve zlati priznanji GZDBK in sicer za naslednji inovaciji:

Implementiranje "lightweight" konstrukcijske rešitve s pomočjo korektivne metode končnih elementov pri razvoju nosilca bloka elektronskega sistema za nadzor stabilnosti, kje so upoštevani sodobni trendi v avtomobilski industriji: zmanjševanje teže izdelkov, zniževanje stroškov proizvodnje, izboljševanje karakteristik izdelkov ter zmanjševanje obremenitve na okolje.

Razvoj tankostenskega usmerjevalnika olja z implementacijo mehanskega oblikovnega spoja za povečanje trajno dinamične trdnosti, kjer je TPV ekipa rešila uganko spoja na vitalnem elementu 12-valjnega avtomobilskega motorja, ki je izpostavljen močnemu dinamičnemu utrujanju in visokim temperaturnim obremenitvam.

Za inovacijo Napredni sistem za elektrouporovno varjenje v serijski proizvodnji je TPV prejel srebrno priznanje. Razvili so napredni elektrouporovni varilni stroj TPV, ki predstavlja velik napredek v primerjavi z obstoječimi standardnimi rešitvami. Bistveni izzivi, ki jih inovacija rešuje, so obvladovanje in zmanjšanje stroškov nekakovosti ter povečanje zanesljivosti varjenja in posledično tudi zadovoljstvo kupca izdelkov.

Skupaj s Fakulteto za industrijski inženiring Novo mesto je TPV prejel še eno srebrno priznanje za inovacijo Avtomatizacija prevoza polizdelkov v proizvodnji, kar kaže na zgledno sodelovanje med gospodarstvom in akademsko sfero. Inovacija omogoča samodejno pomikanje vozičkov v čakalni vrsti pred kataforezno lakirnico.
V Skupini TPV se zavedajo pomena inovativnosti, ki je vključena v vizijo Povezujemo inovativne rešitve in prepletena v vse delovne procese. Prejeta priznanja dokazujejo, da je TPV inovativno podjetje, saj so omenjene inovativne rešitve realizirane v konkretnih razvojnih poslih.