Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

Tradicionalno streljanje v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.06.2015 12:00

V soboto, 20. junija 2015, so belokranjski veterani organizirali že deveto tradicionalno tekmovanje v streljanju z vojaško pištolo v počastitev dneva državnosti.

V vremensko obetavnem jutru so se zbrali na strelišču v Črnomlju. Letos se je za tekmovanje prijavilo kar osem strelskih ekip. Tekmovanje se je v tovariškem, a tekmovalnem vzdušju brez težav odvijalo pod strokovnim in odločnim vodenjem našega člana Jožeta Kočevarja.

Po izvedenem tekmovanju so se s strelišča preselili na kmečki turizem Bahor na Tanči gori, kjer so nam bili predstavljeni rezultati tekmovanja, izročena so bila priznanja, pokali in medalje.

Zmago je zasluženo slavila ekipa PVD Sever Dolenjske in Bele krajine, drugo mesto so osvojili strelci UDVDR RH Ozalj – Žakanje, tretje mesto pa ekipa OZVVS Dolenjska. Sledile so ekipe OZVVS Kočevje, OZVVS Bela krajina I, SV Vojašnica Novo mesto, OZVVS Bela krajina II in OZVVS Trebnje.


Med posamezniki pa je zmagal Cvetko Zorko (OZVVS Kočevje), drugo mesto je osvojil naš član Albin Balkovec, tretje mesto pa Peter Zupanc (PVD Sever Dolenjske in Bele krajine).

Druženje strelcev se je nadaljevalo v prijetnem predprazničnem vzdušju.