krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Novice Trebnje

Trebanjci do novih štipendij

Piše: Občina Trebnje

Čas objave:
18.12.2017 14:19

V petek ob 15. uri je v veliki sejni dvorani občinske stavbe potekalo srečanje nadarjenih dijakov in študentov z županom Občine Trebnje Alojzijem Kastelicem.

Občina Trebnje je zaključila postopek javnega razpisa štipendij, med prejemniki je osem nadarjenih dijakov in osem študentov. Na srečanju so podpisali pogodbe o štipendiranju, sopodpisnik mladoletnih dijakov je bil tudi eden od staršev.


Občina Trebnje izvaja zelo ambiciozno politiko štipendiranja, saj glede na svojo velikost namenja temu področju znatna proračunska sredstva. Tudi zaradi navedenega je Občina Trebnje nosilka naziva »Mladim prijazna občina«, s katerim se lahko pohvalijo le tiste občine v RS, ki z adekvatnimi ukrepi uresničujejo javni interes na področju mladinskega sektorja.
Župan je mladim štipendistom izrekel čestitke za izjemne šolske/študijske uspehe in s ponosom dejal, da je med našimi štipendisti tudi prejemnik Prešernove nagrade Fakultete za družbene vede, Sebastian Pepelnak. Priznanje je izrekel tudi staršem, ki so skrbno in z ljubeznijo spremljali razvoj in izobraževanje svojih otrok ter vanje vložili obilo truda.


Župan Alojzij Kastelic je izrazil upanje, da bodo štipendisti po končanem šolanju našli karierne izzive v lokalnem okolju, kjer je vse več uspešnih podjetij in ustanov ter tako prispevali k razvoju domačega kraja.