Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Trgovci prilagajajo urnike trgovin

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 11:38

Potem ko se nekateri trgovci delovni čas trgovin skrajšali v torek, bo danes delovni čas nekaterih trgovin skrajšal tudi Mercator, največji trgovec v državi. Delovni čas obratovanja pa je danes na 61 prodajnih mestih skrajšal tudi Petrol. Potrošniki naj pred odhodom v posamezno trgovino preverijo delovni čas.

Mercator je za vsako regijo v Sloveniji določil ključne trgovine, katerih delovni čas bo do 20. ure, ostale trgovine pa bodo praviloma odprte do 18. ure, če že zdaj ne obratujejo po skrajšanem obratovalnem času. V nedeljo bodo Mercatorjeve trgovine obratovale najdlje do 15. ure, so danes sporočili iz družbe, ki ima s 464 trgovinami in 170 franšiznimi trgovinami največjo prodajno mrežo v državi.

Za skrajšanje delovnega časa so se danes odločili tudi za 61 Petrolovih prodajnih mest. Večina teh bo v nedeljo zaprta. Le nekatera se bodo čez teden odprla pred 8. uro, najdlje bodo odprta do 18. ure. V soboto bodo odprti servisi delovali dopoldan. Za preostale Petrolove servise, ki jih je po Sloveniji skupaj 319, delovni čas ostaja nespremenjen.

Trgovine Interspar so od torka odprte od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro, ob nedeljah med 9. in 15. uro. Trgovine Spar so večinoma odprte od 10. do 18. ure, delujoče ob nedeljah med 8. in 12. uro.

V Sparu Slovenija so se zaradi izrednih razmer odločili, da do nadaljnjega prestavijo odprtje trgovine Interspar Šiška v nakupovalnem središču Aleja v Ljubljani, ki je bilo načrtovano za ta četrtek.

Od torka so Hoferjeve trgovine, ki jih je po Sloveniji 87, ter 60 Lidlovih trgovin od ponedeljka do sobote odprte med 8.30 in 17. oz. 18. uro, ob nedeljah pa med 8.30 in 12. uro.

Trgovine Tuš so med tednom odprte med 9. in 18. uro ter ob nedeljah med 8. in 12. uro. Nekatere manjše trgovine so izjema in imajo še krajši delovni čas.

V Mercatorju so danes znova zagotovili, da je prednostna skrb namenjena zaposlenim v trgovinah. Pri skrajševanju obratovalnih časov trgovin z živili pa so upoštevali, da je treba preskrbo zagotoviti vsem prebivalcem, so dodali.

"Sprejeti ukrepi so potrebni za čim bolj nemoteno oskrbo prebivalstva predvsem z živili in za preprečevanje širjenja koronavirusa. Pozivam vse kupce, da dosledno upoštevajo ukrepe, navodila zaposlenih in pristojnih služb ter da so pri nakupih strpni in solidarni," je dejal predsednik uprave Mercatorja Tomislav Ćizmić.

Podobno je izpostavil generalni direktor podjetja Spar Slovenija Igor Mervič: "Zaposleni in kupci so za nas na prvem mestu, zato smo z obzirom na trenutne razmere sklenili, da odprtje nove trgovine prestavimo. Kupcem svetujem, naj dosledno upoštevajo navodila pristojnih služb, da se vsi skupaj čim prej in predvsem zdravi vrnemo v ustaljene tirnice."