cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Ljubljana/Grosuplje

Triglavanke ugnale Grosuplje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2016 09:21

Košarkarice Triglava so druge finalistke 25. sezone državnega prvenstva. Na odločilni, tretji tekmi polfinala so na parketu domače dvorane na Planini Grosuplje z dokončnim preobratom v zadnji četrtini ugnale z 71:60. Kranjčanke so tako po zaostanku z 0:1 polfinalni niz v zmagah dobile z 2:1.

(Foto: kzs)
Tekmo so bolje začele Grosupeljčanke, katere ni iztirilo, da je že po slabih štirih minutah igre Irma Rahmanović, ena njihovih najpomembnejših posameznic na klopi obsedela s tremi osebnimi napakami. V zadnji minuti prve četrtine so tako s trojko Anje Klavžar povedle s 25:13, na začetku 15. minute pa je semafor kazal 29:16. Triglavanke so nato strnile svoje vrste in se počasi, a vztrajno začele približevati tekmicam. Milica Paligorić je s štirimi zaporednimi točkami tik pred polčasom poskrbela, da je njena ekipa na odmor odšla le z dvema točkama zaostanka (35:37).

Gorenjke so niti igre v svojih rokah držale tudi na začetku tretje četrtine. V obrambi so dobro zaprle prostor pod svojim obročem, na drugi strani pa se na krilih Urše Žibert in Žive Zdolšek prebile do vodstva s 46:40. To je znova predramilo Grosupeljčanke, ki so z novo trojko Klavžarjeve poskrbele, da se je v zadnji četrtini vse začelo znova (49:49). V zadnjih 10 minutah je kapetanka Zdolškova svojo ekipo držala v rahlem vodstvu, tekma pa je bila dokončno odločena tri minute pred koncem, ko je Paligorićeva zadela za 66:56.
"Za nami je ne le težka tekma, pač pa izjemno naporen celoten polfinalni niz. Ekipa Grosupljega je bila v vzponu, a vse pohvale našim dekletom, ki so ta nalet ustavile in s srčno borbo premagale kvalitetno ekipo. Čestitke celotni ekipi za zmago v polfinalu ter zahvala navijačem, ki so bili naš šesti igralec. Verjamem, da nas bodo podprli tudi v finalnem niz," je po tekmi olajšano dejal 23-letni kranjski trener Sluga.

Najboljša posameznica tekme je bila na koncu Zdolškova, ki je 21 točkam dodala 12 točk in pet podaj (indeks 35). Na drugi strani sta po 14 točk prispevali Rebeka Abramovič in Alina Gjerkeš.

Njegove varovanke bodo v finalu nastopile petič zapovrstjo, kjer se bodo znova merile z Athlete Celjem. Ta je dobil vseh štiri dosedanje medsebojne finalne nize, skupno z 11. naslovi pa je v minuli sezoni postal najuspešnejši slovenski ženski kolektiv. Finale se s tekmo v Celju začenja v torek, 3. maja. Druga tekma bo na sporedu tri dni kasneje v Kranju, tretja pa 9. maja znova na Štajerskem. Morebitni četrta in peta tekma sledita 12. oziroma 15. maja.