ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Trebnje

Trimo ukinil program jeklenih konstrukcij

Piše: STA

Čas objave:
08.11.2018 11:38

Trebanjski Trimo, ki je po uspešnem finančnem prestrukturiranju leta 2016 pristal v rokah poljskega sklada Innova Capital oz. družbe European Architectural Systems, je oktobra ukinil proizvodni program jeklenih konstrukcij in izvajanja montaže pročelij. Trimo bo nekaj odvečnim delavcem ponudil prezaposlitev, nekaj delovnih mest pa bodo ukinili.

Iz Trima so danes sporočili, da bodo delavcem na ukinjenih delovnih mestih, "katerih število ne bo preseglo 45", po dogovoru s sindikatom in predstavniki sveta delavcev poleg izplačane odpravnine, ki bo višja od zakonsko določene, ponudili tudi pomoč pri iskanju nove zaposlitve.

Omenjeni dogovor z delavci je danes potrdil Trimov sindikalist Peter Štrekelj. Kot je dejal, so za 24 delavcev uspeli doseči prezaposlitev, število teh pa skušajo še okrepiti, saj Trimo delavcev, ki sodijo med omenjeni višek, še ni odpustil. Po njegovih podatkih Trimo sicer v Trebnjem zaposluje 375 ljudi.

V Trimu so tudi zapisali, da bodo omenjene ukinjene montažne storitve za njihove kupce izvajala zunanja partnerska podjetja, za katera bo Trimo pripravil izobraževanja in jim pri projektih ponudil strokovno podporo.


Dodali so, da so v Trimu, sicer proizvajalcu inovativnih izdelkov in rešitev za ovoj zgradb, jeklenih konstrukcij in modularnih prostorskih rešitev, začeli proces preoblikovanja "v še učinkovitejše, tržno naravnano, vitko, proizvodno podjetje". Osredotočeni pa so na "ključne proizvode, ki sodijo med visoko kakovostne, inovativne, estetske in trajnostne arhitekturne rešitve za ovoj zgradb". Gre za fasadne sisteme Qbiss One, Qbiss Screen in Trimoterm.

Pojasnili so, da je omenjeni ukrep skladen z novo strategijo uprave, ki jo od maja letos vodi glavni direktor Božo Černila in so jo potrdili tudi lastniki. Podjetje pa se s tem "približuje ciljem, da bo z rastjo učinkovitosti postal ena najuspešnejših slovenskih globalnih blagovnih znamk".

"V Trimu strategijo uresničujejo z inovativnimi proizvodi in rešitvami, z zavzetimi sodelavci, ki delujejo v medsebojnem spoštovanju in z visoko stopnjo profesionalnosti in odgovornosti ter skupaj s kupci, ki jih dosledno postavljajo v središče svojih aktivnosti," so še sporočili iz Trima.

Trimo je sicer s svojimi blagovnimi znamkami prisoten v več kot 60 državah, s svojimi podjetji, podružnicami, predstavništvi, z agenti in zastopniki pa v skoraj 30 državah. Proizvodne obrate ima v Sloveniji in Srbiji. Preko prodajnih hčerinskih družb je prisoten tudi v Veliki Britaniji, Nemčiji, Rusiji, na Poljskem in v Makedoniji. Poslovanje širi tudi preko predstavništev na Češkem in Slovaškem, v Franciji in na Madžarskem.