robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

sanjski-moški Njena.si

Na ljubljanskih ulicah ujeli novega Sanjskega ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Trebnje

Trimu se obeta novo vodstvo

Piše: STA

Čas objave:
08.12.2017 11:53

Glavni izvršni direktor Trima Maciej Radomski bo z novim letom zapustil trebanjsko podjetje.

To trebanjsko podjetje je po uspešnem finančnem prestrukturiranju od marca lani v lasti poljskega sklada Innova Capital oz. družbe European Architectural Systems. Do imenovanja novega direktorja bo skupino vodil prvi nadzornik družbe Jeffery L. Grady, so sporočili iz Trima.

Radomski, ki bo na zdajšnjem delovnem mestu do konca decembra, sicer Trimo zapušča zaradi osebnih razlogov.

V Trimu so ocenili, da je Radomski uspešno končal "začetno fazo upravljanja naložbe novih lastnikov Innova, vključno z racionalizacijo poslovanja, okrepitvijo mednarodnih prodajnih potencialov in prestrukturiranjem dobaviteljske verige".

Sicer pa je Radomski z ekipo močno pripomogel k napredku ključnih stebrov programa Trimo. Preusmeril in osredotočil se je na vrhunski izdelek Qbiss in zagotovil močno distribucijsko prisotnost na trgih zahodne Evrope, še posebej v Nemčiji, v Veliki Britaniji, Franciji in državah Beneluksa.

Prodaja v Nemčiji se je v dveh letih več kot podvojila, tudi v Veliki Britaniji so zabeležili "nekaj pomembnih zmag, ki so izboljšale prepoznavnost Trima na trgu, kot je muzej Concorde ali letališče v Manchestru".V Trimu so letos do decembra zabeležili dobro petino več naročil kot lani, njihov paradni konj Qbiss pa je najhitreje rastoči izdelek v prodajnem programu.

Pod vodstvom Radomskega so v podjetju vpeljali vrsto sprememb, Trimo pa je zdaj v boljšem poslovnem stanju kot pred nakupom, so prepričani v družbi. "Rezultati številnih aktivnosti so že vidni, nekateri pa bodo pokazali svoje učinke leta 2018", so še zapisali in hkrati letošnje poslovne obete ocenili za zelo spodbudne.

Trimo je sicer lani ustvaril 103,7 milijona evrov prihodkov od prodaje. To je bilo 11,5 odstotka nad načrtom in nekaj manj kot 22 odstotkov več kot v predhodnem letu. Čisti dobiček je bil s 3,96 milijona evrov nekaj več kot 29 odstotkov nad načrtom in nekaj več kot 45 odstotkov nad ustvarjenim čistim dobičkom v letu 2015.

Skupina Trimo je medtem lani ustvarila 135,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je dobre štiri odstotke več kot predlani, če bi odšteli učinek lani prodanih družb Trimo VSK in Akripol, pa bi bila rast nekaj več kot 24-odstotna. Čistega dobička na ravni skupine je bilo za 4,3 milijona evrov, kar ob izključitvi učinka omenjenih prodanih družb pomeni nekaj več kot 95-odstotno rast.