Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana

Tudi danes krajevne padavine in nevihte

Piše: STA

Čas objave:
18.07.2021 09:20

Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki jih bo več popoldne in zvečer. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Proti jutru bo ponekod po nižinah nastala kratkotrajna megla. V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 12, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo povečini sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht. Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna.


Zaradi razmočenosti nevarnost zemeljskih plazov
Geološki zavod Slovenije obvešča, da bo danes zaradi napovedanih povečanih količin padavin, povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v vzhodni in osrednji Sloveniji. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Verjetnost se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Prebivalci območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočij. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na zastajanje vode.

Vodnatost rek se počasi zmanjšuje, zvečer spet lahko naraščajo

Pretoki rek v zahodnem delu Slovenije so večinoma mali, v vzhodnem pa srednji. Po včerajšnjem zmernem porastu pretokov na vzhodu države se vodnatost danes povsod počasi zmanjšuje. Danes čez dan ne bo večje spremembe vodnatosti po državi. Ob padavinah čez dan se bo zvečer vodnatost ponovno zmerno povečala, nekoliko izraziteje v vzhodni polovici države, kjer posamezne manjše reke lahko dosežejo velike pretoke. V ponedeljek se bo vodnatost počasi zmanjševala, zmerno bodo naraščale le še večje kraške reke, Sava v spodnjem toku ter Mura. Danes lahko ob lokalnih nevihtah močneje narastejo manjši vodotoki in hudourniki.

Temperatura večine rek v Sloveniji je med 14 in 19 °C, temperature vode v bližini kraških izvirov pa so med 8 in 13 °C. Blejsko jezero ima 23, Bohinjsko
18, morje v Kopru pa 23 °C.