ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Novice Novo mesto

Tudi evropski denar za energetsko prenovo javnih objektov

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2021 12:40

Mestna občina Novo mesto je v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 – 2020 uspešno pridobila finančna sredstva v višini dobrih 814.000 evrov za energetsko prenovo javnih objektov.

Sofinancerska sredstva predstavljajo skoraj polovico celotne vrednosti
projekta (1.824.000 evrov brez DDV), dela se bodo predvidoma začela konec junija in bodo zaključena v 90 dneh od uvedbe posameznega izvajalca v delo.
V okviru javnega razpisa za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 (krajše JOB 2021) bodo energetske sanacije deležne občinska stavba na Seidlovi cesti 1, poslovno-stanovanjski kompleks na Rozmanovi ulici 10, stavba uprave in muzeja novejše zgodovine v Dolenjskem muzeju, prostori, v katerih se nahaja muzejska zbirka IMV Dolenjskega muzeja v Drgančevju, Dom športov Loka, Športni park Portoval in Osnovna šola Stopiče.

S tem se nadaljuje celovita energetska prenova javnih objektov v Mestni občini Novo mesto. V prvem sklopu je bilo leta 2017 z inovativnim modelom javno-zasebnega partnerstva delno oziroma v celoti prenovljenih 27 objektov.

Na občinski stavbi se bo izvajala sanacija ogrevalnega in ohlajevalnega sistema z novim cevnim razvodom in vgradnjo konvektorjev, sanacija kotlovnice z vgradnjo toplotne črpalke in kaskadnih plinskih grelnikov in sanacija razsvetljave z vgradnjo novih LED svetil. V sklopu sanacije poslovno-stanovanjskega kompleksa na Rozmanovi ulici 10 bodo toplotno izolirali fasado, del tlakov, streho, zamenjali bodo tudi kritino in stavbno pohištvo, stavba uprave in muzeja novejše zgodovine v Dolenjskem muzeju bo deležna zamenjave stavbnega pohištva, energetska sanacija objekta Dom športov Loka bo zajemala toplotno izolacijo fasade, strehe in zamenjavo kritine, sanacijo ogrevalnega sistema z vgradnjo toplotne črpalke in sanacijo razsvetljave z vgradnjo novih LED svetil.

tudi-evropski-denar-za-energetsko-prenovo-javnih-objektov
Tudi evropski denar za energetsko prenovo javnih objektov
MO NM

Sanacija objekta Športni park Portoval predvideva toplotno izolacijo fasade, strehe in zamenjavo kritine, sanacijo ogrevalnega sistema z vgradnjo toplotne črpalke in plinske kotlovnice, zamenjavo stavbnega pohištva in sanacijo razsvetljave z vgradnjo novih LED svetil. Objekt OŠ Stopiče bo imel izboljšano toplotno izolacijo fasade in strehe, zamenjali bodo tudi kritino in stavbno pohištvo ter vgradili nova LED svetila. Prostori, v katerih se nahaja muzejska zbirka IMV Dolenjskega muzeja v Drgančevju bodo prav tako deležni toplotne izolacije fasade in strehe ter zamenjave kritine, sanacije ogrevalnega sistema z vgradnjo toplotne črpalke in zamenjavo stavbnega pohištva.