Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V Adrii Mobil zaradi težav z dobavo prilagajajo delo

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2021 15:40

Težave z oskrbljenostjo se v avtomobilski industriji stopnjujejo in v veliki meri vplivajo na oskrbljenost oziroma dobavo baznih vozil, kar že vpliva na organizacijo delovnega procesa tudi v proizvodnji počitniških vozil Adrie Mobil.

Kot sporočajo iz podjetja, se bodo tem razmeram tudi v prihodnje dinamično prilagajali, pri čemer bodo manjši obseg proizvodnje na programu avtodomov in vanov v največji možni meri kompenzirali s povečevanjem obsega proizvodnje počitniških prikolic. V Adrii Mobil namreč tudi na programu počitniških prikolic beležijo rast povpraševanja in naročil, zato bodo na tej proizvodni liniji v kratkem uvedli dvoizmensko delo ter v ta namen prerazporedili del zaposlenih iz proizvodnje vanov in avtodomov.

Tudi na ostalih proizvodnih linijah, liniji luksuznih prikolic ter integriranih avtodomov, bodo povečevali obseg proizvodnje, kar jim prav tako omogoča povečan obseg naročil kot tudi ustrezna oskrba proizvodnega procesa na teh programih.

V družbi se bodo na motnje v oskrbi odzivali predvsem s fleksibilnim delovanjem, pri čemer
bodo organizacijo dela prilagajali individualno po posameznih proizvodnjah oziroma sektorjih in sicer s prerazporeditvami na delo v druge proizvodnje, prerazporejanjem delovnega časa, koriščenjem ur ter letnega dopusta.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost: "Razmere pri oskrbi so nedvomno zahtevne in predstavljajo velik izziv, saj se spremembe dogajajo praktično na dnevni ravni. Kljub veliko nejasnostim želimo to obdobje premostiti tako, da ohranjamo zaposlenost ter da s fleksibilnim delom in prilagajanjem razmeram ustvarimo najboljše možnosti in pogoje, da varno izidemo iz teh razmer ter se čim hitreje odzovemo na rast naročil po vseh naših produktih, ko bodo razmere to dopuščale."