kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto/Postojna

Povečan promet vojaških vozil

Piše: STA

Čas objave:
01.03.2019 11:05

Na vadiščih Slovenske vojske v Novem mestu in v Postojni, se danes začenja usposabljanje pripadnikov enot Logistične brigade in 15. polka vojaškega letalstva SV ter podpornega bataljona 173. zračnodesantne brigade ameriške vojske. Usposabljanje bo trajalo do 21. marca, do takrat pa bo na cestah več vojaških vozil, piše na spletni strani SV.

V usposabljanju, ki se imenuje Lipizaner V, se bodo udeleženci urili v izvajanju taktičnih premikov ter vzpostavitvi in zavarovanju dodeljenega območja. Usposabljali pa se bodo tudi v zagotavljanju oskrbe in transporta, tehničnem vzdrževanju materialnih sredstev, izvleki okvarjene in poškodovane tehnike ter zdravstveni oskrbi.

Novomeška vojašnica
V novomeški vojašnici imajo vajo
Radio Krka, M.K.

Skupno usposabljanje z zavezniki omogoča izmenjavo znanj in izkušenj, souporabo zmogljivosti in infrastrukture ter pravično delitev bremen. Vodijo tudi v večje medsebojno zaupanje pri delovanju v mednarodnih operacijah in prinašajo nižje stroške usposabljanja.

Med usposabljanjem bodo na odseku Fernetiči-Postojna-Novo mesto večkrat prisotne manjše kolone vojaških vozil slovenske in ameriške vojske, ki ne bodo ovirale pretočnosti prometa, so še zapisali.