žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Novice Krško

Tudi v Posavju pošteno napadalo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2013 15:02

Snežne padavine so zajele vso državo, v občini Krško je do 12. ure zapadlo kar 50 cm snega.

Na terenu je 50 ekip koncesionarja družbe Kostak skupaj s podizvajalci, ki se trudijo zagotoviti prevoznost cest in peščevih površin. Ker sneg ves čas naletava je doslednost čiščenja toliko težja. Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in potrpežljivost.

Izvajanje zimske službe v občini Krško zajema 485 km cest, 60 km pločnikov in 51.000 m2 javnih parkirnih prostorov. S pluženjem in preventivnim posipom smo začeli najprej v višinskih predelih včeraj ob 17. uri, akcija na cestah se je nato nadaljevala tudi skozi vso noč, ker pa so bile snežne padavine zelo intenzivne med 5. in 7. uro zjutraj, ko je padlo skoraj 10 cm dodatnega snega, so v dopoldanskih urah izvajalci zimske službe pluženje ponovili.

Dodatne informacije


Nepredvidene dogodke ali potrebe po nujnih intervencijah lahko občani javijo na dežurni telefon koncesionarja (041 671 484) ali pokličejo Center za obveščanje 112.

Zaradi izjemnih pogojev, ki nastajajo ob poledici, snegu, sodri in žledu zimska služba velja za najtežjo in najbolj zahtevno, zato Občina Krško tudi tokrat udeležence v prometu prosi za potrpljenje in razumevanje. Kot vedno velja priporočilo, da se na pot podajo z opremo z verigami in ostalo ustrezno opremo, da bi se izognili morebitnim trkom in zastojem, ki potek zimske službe še dodatno ovirajo.


Rafko Jurečič o današnjih zimskih razmerah