kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

Radi Odkrito.si

Nina Radi: "Na nek način sva vedela, da se bo ...

porzingis Ekipa24.si

Brez USMILJENJA: Dončićev soigralec prejel kazen...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Tudi zadnja ura delovanja trgovin bo namenjena le ranljivim skupinam

Piše: STA

Čas objave:
03.04.2020 20:50

Tudi zadnja ura delovanja trgovin bo namenjena le ranljivim skupinam, kot so invalidi, upokojenci in nosečnice, je danes sklenila vlada, ki je dopolnila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. S soboto bo tako ranljivim skupinam namenjen dodaten čas, poleg že sedaj veljavnega med 8. in 10. uro.

Upokojenci lahko nakupe opravijo le v omenjenem času, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Vlada je odlok spremenila na današnji dopisni seji in ga spremenjenega tudi že objavila v uradnem listu.

Pozivom k daljšemu časovnemu intervalu, v katerem lahko trgovine obiščejo zgolj upokojenci in ranljive skupine, so se danes pridružili tudi Sindikatu upokojencev Slovenije in koalicijski stranki DeSUS. Slednja je gospodarskemu ministrstvu sicer predlagala, da bi upokojenci lahko nakupovali med 8. in 10. uro dopoldne ter med 13. in 15. uro popoldne.

Stranka DeSUS meni, da omejitev nakupovalnega intervala za upokojence in ostale ranljive skupine zgolj med 8. in 10. uro zjutraj ni bila najbolj ustrezna, saj gre za več kot 650.000 ljudi.

K podaljšanju nakupovalnega za starejše, nosečnice in invalide sta v četrtek pozvala tudi zagovornik načela enakosti Miha Lobnik in združenje Srebrna nit. Oba sta predlagala, naj se časovno okno podaljša za dve uri, in sicer od 8. do 12. ure.