ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Tudi zadnja ura delovanja trgovin bo namenjena le ranljivim skupinam

Piše: STA

Čas objave:
03.04.2020 20:50

Tudi zadnja ura delovanja trgovin bo namenjena le ranljivim skupinam, kot so invalidi, upokojenci in nosečnice, je danes sklenila vlada, ki je dopolnila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. S soboto bo tako ranljivim skupinam namenjen dodaten čas, poleg že sedaj veljavnega med 8. in 10. uro.

Upokojenci lahko nakupe opravijo le v omenjenem času, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Vlada je odlok spremenila na današnji dopisni seji in ga spremenjenega tudi že objavila v uradnem listu.

Pozivom k daljšemu časovnemu intervalu, v katerem lahko trgovine obiščejo zgolj upokojenci in ranljive skupine, so se danes pridružili tudi Sindikatu upokojencev Slovenije in koalicijski stranki DeSUS. Slednja je gospodarskemu ministrstvu sicer predlagala, da bi upokojenci lahko nakupovali med 8. in 10. uro dopoldne ter med 13. in 15. uro popoldne.

Stranka DeSUS meni, da omejitev nakupovalnega intervala za upokojence in ostale ranljive skupine zgolj med 8. in 10. uro zjutraj ni bila najbolj ustrezna, saj gre za več kot 650.000 ljudi.

K podaljšanju nakupovalnega za starejše, nosečnice in invalide sta v četrtek pozvala tudi zagovornik načela enakosti Miha Lobnik in združenje Srebrna nit. Oba sta predlagala, naj se časovno okno podaljša za dve uri, in sicer od 8. do 12. ure.