Turistična destinacija Bela krajina je bogatejša za prvo kulinarično brošuro Okusite Belo krajino«, ki so jo skupaj s partnerji v destinaciji – Razvojno informacijskim centrom Bela krajina, Zavodom za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika in Kulturnim centrom Semič izdali ravno v letu, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija 2021.
Kot destinacija so na izdajo brošure zelo ponosni, predvsem, ker so ponovno
dokazali, da imajo res izvrstne lokalne ponudnike, ki si zaslužijo posebno pozornost in predstavitev. V brošuri so največ poudarka namenili gostincem, ki sodelujejo v projektu »Okusi Bele krajine« ter vinarjem, ki Belo krajino postavljajo v sam vrh kakovostnih vin.
Predstavili so deset tipičnih jedi, ki jih je fotografiral izjemen Tomo Jeseničnik.
Sodelovali so z marketinško agencijo Toleranca d. o. o. iz Ljubljane, ki so z veseljem pristopili k raziskovanju destinacije in se pred pisanjem spoznali s ponudbo ter vsakim ponudnikom posebej. Pri vsaki fotografiji, ki najlepše predstavi Belo krajino, so izpostavili citate ljudi, ki so tesno povezani s krajem.
Izpostavili so tudi kulinarične posebnosti kot so gribeljska čebula, belokranjski česen in belokranjska pramenka ter podali recept belokranjske pogače, ki je tako posebna, da jo krasi znak zajamčene tradicionalne posebnosti.
Okusite Belo krajino je le začetek spoznavanja in predstavitve vseh kulinaričnih dobrot (dobrin), ki jih nudi destinacija. Ob tem upajo, da bo tiste, ki jo boste prelistali, ob branju zamikalo, da bi destinacijo obsijano s soncem, obiskali tudi
sami. Brošura je sicer na voljo na tej povezavi.