nemška policija, splošna, kraj zločina Svet24.si

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral ...

Mateja Logar Svet24.si

Zapirala bi tudi Logarjeva, a le prostovoljno

wholefoods Svet24.si

VIDEO: To so količine hrane, ki jih stran mečejo...

katja jagodic Reporter.si

Odvetnik: Starši po cepljenju umrle Katje lahko ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Minister Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi ...

kmetija Njena.si

Nina odstopa od igre, hoče domov

skender kosic Ekipa24.si

Ni mogel verjeti! Glejte, kaj je Kosić po koncu ...

Novice Šentjernej

Učna pot v Šentjerneju počasi dobiva podobo

Piše: R.K.

Čas objave:
25.09.2021 06:00

Gradbena dela so namreč zaključena. Na novo je urejena površina v dolžini 700 m poti vse od Osnovne šole Šentjernej in Vrtca Čebelica Šentjernej, mimo Zdravstvene postaje Šentjernej in občinske stavbe, od regionalne ceste Novo mesto – Kostanjevica mimo Čampatovega toplarja do prostora za objektom KZ Krka.

Novo ustvarjena površina bo s povezovalno potjo postala zaokrožena celota z izobraževalno, družabno, parkovno, rekreacijsko in sprehajalno funkcijo. Dostopna pot do Prvomajske ceste na jugu obravnavanega območja je zaključena s stopnicami in klančino za invalide. Pot je dostopna in uporabna za gibalno ovirano ciljno publiko.

šentjernejska-učna-pot
Šentjernejska učna pot
Občina Šentjernej

Večje peščeve ploskve so prekrite z metličenim oziroma štokanim betonom, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Ob poti so nanizane različne vsebine. Vsebine, ki se bodo odvijale ob poti, bodo predstavljene v naslednjih sklopih: Povezovalna pot kot varna pešpot v smeri V–Z, učni poligon Šentjernejsko polje, obnova prostora nekdanje Čampatove kmetije – toplar in vodnjak, ki bo kot pomembna prireditvena površina, območje parkovnega igrišča – Gorjanci, kjer so predstavljene lokalne posebnosti, kot sta Minutnik, Gorjanci ter uredila učilnica na prostem.