Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentjernej

Učna pot v Šentjerneju počasi dobiva podobo

Piše: R.K.

Čas objave:
25.09.2021 06:00

Gradbena dela so namreč zaključena. Na novo je urejena površina v dolžini 700 m poti vse od Osnovne šole Šentjernej in Vrtca Čebelica Šentjernej, mimo Zdravstvene postaje Šentjernej in občinske stavbe, od regionalne ceste Novo mesto – Kostanjevica mimo Čampatovega toplarja do prostora za objektom KZ Krka.

Novo ustvarjena površina bo s povezovalno potjo postala zaokrožena celota z izobraževalno, družabno, parkovno, rekreacijsko in sprehajalno funkcijo. Dostopna pot do Prvomajske ceste na jugu obravnavanega območja je zaključena s stopnicami in klančino za invalide. Pot je dostopna in uporabna za gibalno ovirano ciljno publiko.

šentjernejska-učna-pot
Šentjernejska učna pot
Občina Šentjernej

Večje peščeve ploskve so prekrite z metličenim oziroma štokanim betonom, ki ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Ob poti so nanizane različne vsebine. Vsebine, ki se bodo odvijale ob poti, bodo predstavljene v naslednjih sklopih: Povezovalna pot kot varna pešpot v smeri V–Z, učni poligon Šentjernejsko polje, obnova prostora nekdanje Čampatove kmetije – toplar in vodnjak, ki bo kot pomembna prireditvena površina, območje parkovnega igrišča – Gorjanci, kjer so predstavljene lokalne posebnosti, kot sta Minutnik, Gorjanci ter uredila učilnica na prostem.