Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Ugodnejše razmere za podjetnike v občini Črnomelj

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
26.03.2021 09:55

Občinski svet Občine Črnomelj se je včeraj sestal na 19. redni seji. Dnevni red je obsegal 35 točk dnevnega reda. Člani sveta so se zaradi upoštevanja ukrepov in priporočil NIJZ za preprečevanje COVID-19 sestali v Kulturnem domu Črnomelj, kjer so imeli zagotovljene varnostne pogoje po priporočilih.

Spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodeljevanju finančnih sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini Črnomelj prinašajo ugodnejše razmere za podjetnike kot do sedaj, saj so do povračila dela stroškov plačane najemnine upravičena ne samo podjetja iz mesta Črnomelj, temveč iz območja cele občine Črnomelj. Ker z omenjenim ukrepom želijo spodbuditi razvoj podjetniških dejavnosti v (obstoječih stavbah) v vaških središčih, so iz pravilnika izločena območja poslovnih con. Za drugi ukrep, to je sofinanciranje stroškov samozaposlovanja, so se odločili na podlagi prejetih pobud podjetnikov, ki so se glede takšne vrste pomoči zanimali neposredno pri občinski upravi.

Svetniki so na seji sprejeli sklep o določitviparkirnine na območju ob reki Kolpiza leto 2021 ter sprejeli spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodeljevanju finančnih sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini Črnomelj, ki je z namenom spodbude razvoja podjetniške dejavnosti bogatejši za dva ukrepa. 

Parkirnina na območju ob reki Kolpi za leto 2021:

- 3,00 EUR za osebne avtomobile (razen bivalnih in večnamenskih vozil) in vozila iz kategorije dvo- in trikolesnih motornih vozil;


- 6,00 EUR za bivalna in večnamenska vozila v kategoriji osebni avtomobil, kolesne traktorje in avtobuse za prevoz do 22 potnikov;

- 12,00 EUR za avtobuse za prevoz več kot 22 potnikov, druga štiri in več kolesna vozila ter priklopna vozila.

V sklopu kadrovskih zadev je bil imenovan predstavnik občine Črnomelj v svet Srednje šole Črnomelj. Sprejetih je bilo pet premoženjsko pravnih zadev, člani sveta so sprejeli zaključni proračun občine za leto 2020 in se seznanili še z letnimi poročili občinskih javnih zavodov.