golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice

Umrl Aki Rahimovski

Piše: R.K./STA

Čas objave:
22.01.2022 14:33

V 67. letu starosti je umrl Aki Rahimovski, pevec priljubljene hrvaške skupine Parni valjak.

Legendarna skupina Parni valjak je na svojem Facebook profilu zapisala, da je njihov pevec danes za vedno zaspal.

Menedžer skupine Damir Osredečki je za 24 sata povedal, da so ga danes po tem, ko mu je postalo slabo, sprejeli v bolnišnico v Novem mestu, kjer je umrl. Vzrok smrti še ni znan.

Pevec je zadnja leta živel v Novem mestu. Leta 2020 se je s 27 let mlajšo partnerko Barbaro Vesel razveselil hčerke Antonije.

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preselil v Split. Ker je bil njegov oče profesor glasbe, je pri sedmih letih začel obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil petja in igranja na klavir.

Kot najstnik je bil član več glasbenih skupin, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić - Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.

O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina