mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Umrl novomeški športni dopisnik Marjan Gregorčič

Piše: STA

Čas objave:
30.12.2022 11:25

Včeraj je umrl novomeški športni dopisnik, 80-letni Marjan Gregorčič, je na družbenih omrežjih objavil novomeški košarkarski klub Krka. Iz Dolenjske in Bele krajine je pisal in poročal za številne medije, tudi za RTV Slovenija in Slovensko tiskovno agencijo (STA).

Marjan Gregorčič se je šolal v Novem mestu in končal dopolnilno šolo v Črnomlju, delal pa je v tovarni zdravil Krka, kjer je bil kurir in arhivar. Z novinarstvom se je začel ukvarjati pri 22 letih, prve članke je pripravil za Krkin interni časopis. Prijavil se je tudi na razpis za dopisnika pri RTV Slovenija, potem pa so ga k sodelovanju povabili še pri ljubljanskem Dnevniku, Delu, STA, mariborskem Večeru, kasneje pri Ekipi. Pisal je tudi za medije na Hrvaškem in v Srbiji. Najdlje, kar 40 let, je sodeloval s Sportskimi novosti, kjer je za sabo pustil največji opus. S pisanjem je končal leta 2015. Njegov mentor je bil pokojni novinar Slavko Dokl.

"Še danes se spomnim, kaj so mi rekli, ko sem začel pisati za Sportske novosti. Marjan, zapomni si, vsak članek mora imeti srce in dušo," je v pogovoru za klubsko spletno stran Krke povedal Gregorčič, ki je še letos prihajal na tekme kluba.