tim kevin ravnjak 1 Dobra karma

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in ...

ana maria mitic 4 Svet24.si

Ana Maria Mitič je razkrila skrivnost izgube ...

UV2 simon miranda-pl Reporter.si

Politične trofeje usodne ženske: katere ...

kos patria Svet24.si

Strokovnjak, v katerem vidijo operativca globoke ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

križevniška-ulica Odkrito.si

Vandali na Križevniški

barara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara pokazala nosečniški...

Novice Ljubljana

Upokojenci na banke in hranilnice samo, če je res nujno

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2020 21:07

Banke in hranilnice zaradi zaščite svojih strank in zaposlenih pozivajo upokojence, ki jim bodo konec meseca nakazane pokojnine, da poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru.

Izogibajo naj se uporabi gotovine, za pomoč naj prosijo pooblaščence svojih računov, so sporočili z Združenja bank Slovenije.

V združenju so svetovali, da upokojenci z bančno kartico dvig gotovine opravijo na bankomatu. Če je možno, naj poslujejo brez gotovine. Bančne posle lahko uredijo preko spletne ali mobilne banke. Prav tako naj se izogibajo plačilom v gotovini, da zmanjšajo nepotrebne stike. Na prodajnih mestih naj plačajo s kartico, še boljša je uporaba brezstičnih kartic ali mobilnih telefonov.

Upokojencem lahko pomagajo pooblaščeni na računu, so predlagali v združenju. Pooblaščenci lahko namesto njih plačajo položnice, naročijo potrebščine preko spletnih trgovin ali dvignejo gotovino na bankomatih.

V kolikor je obisk bančne poslovalnice neizogiben, naj upoštevajo preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. V poslovalnice naj vstopajo posamično in ohranijo priporočeno razdaljo z drugimi prisotnimi. Kjer je to potrebno, naj najavijo svoj prihod v poslovalnico. Po vsakem stiku ali opravilu naj si umijejo in razkužijo roke ter naprave, ki so jih uporabili.

V primeru vprašanj naj na daljavo stopijo v stik z banko ali hranilnico.

Na dan izplačila pokojnin bodo delujoče poslovalnice bank in hranilnic večinoma odprte od 8. do 13. ure.