Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Novice Sevnica

Uredili bodo širše območje med avtobusno in železniško postajo

Piše: Občina Sevnica/T.Ž.

Čas objave:
13.04.2019 17:58

Območje parkirišča pri Železniški postaji Sevnica in Kvedrova cesta na odseku med sedanjo avtobusno in železniško postajo sta prometno in tehnično neurejena, zato je Občina Sevnica pristopila k pridobivanju zemljišč ter k pripravi potrebne projektne in investicijske dokumentacije za ureditev parkirišča, pločnika z javno razsvetljavo in novega avtobusnega postajališča. Predvidene posodobitve izhajajo iz usmeritev Celostne prometne strategije Občine Sevnica, sprejete v letu 2017.

V sklopu investicije je predvidena ureditev parkirišča pri železniški postaji s hortikulturnimi ureditvami po prejetih kulturno-varstvenih pogojih ter s štirimi polnilnimi mesti za električna vozila, skladno s pogoji razpisa. Po pogojih razpisa, ki spodbuja ukrepe trajnostne mobilnosti, torej uporabe javnega potniškega prometa, peš hoje in kolesarjenja, bo na tem parkirišču, ki bo pridobilo status P+R (»parkiraj in se odpelji«), po gradbeni preureditvi uveden tudi spremenjen režim parkiranja. Parkiranje bo tam tako dovoljeno uporabnikom javnega potniškega prometa.

Na območju manjšega parkirišča med skladišči tovornega prometa in zelenico bo zgrajeno novo avtobusno postajališče, ki bo lažje nudilo možnost povezovanja ter prestopanja z vlaka na avtobus in obratno. Investicija zajema tudi celovito obnovo obstoječega pločnika med sedanjo avtobusno in železniško postajo z ureditvijo javne razsvetljave območja ter preureditvijo sedanje avtobusne postaje v parkirišča za osebne avtomobile. V investicijski sklop spadajo tudi vse potrebne zaščite in preureditve komunalnih vodov.

Investicija je bila uspešno prijavljena na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za ukrepe trajnostne mobilnosti. Tako bo investicijski projekt s skupno pogodbeno vrednostjo dobrih 475 evrov sofinanciran v deležu 225 tisoč evrov. Dobro polovico bo iz proračuna zagotovila Občina Sevnica. Vodilni izvajalec del je Kostak d. d. iz Krškega. S precejšnjimi prometnimi posegi bo na tem območju oviran in spremenjen prometni režim, zato uporabnike prosijo za pozornost in strpnost ter dosledno upoštevanje spremenjenih prometnih ureditev med izvajanjem del s predvidenim zaključkom še v letošnjem letu.