Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Odprli središče za obiskovalce

Piše: R.K.

Čas objave:
23.09.2021 08:53

Zgornje gospodarsko poslopje na gradu Podsreda je dobilo dolgo pričakovano novo vsebino, središče za obiskovalce Kozjanskega parka in Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

Občina Kozje, ki je glavni investitor, je v sodelovanju s Kozjanskim parkom uredila grajsko pisarno z recepcijo za sobe in apartmaje na gradu Podsreda, grajsko trgovino lokalnih produktov in interaktivno predstavitev naravne in kulturne dediščine Kozjanskega parka ter Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

Na razstavi so izpostavljeni visokodebelni travniški sadovnjaki, Praznik kozjanskega jabolka, gnezdišče čebelarja na Bizeljskem, suhi travniki, naravna znamenitost Gruska jama ter dolina srednjeveških trgov.

Projekt je za Občino Kozje in Kozjanski park izjemnega pomena saj so poleg pridobitve nove investicije, poglobili dolgoletna projektna sodelovanja s partnerskimi institucijami ter vzpostavili dodatni pogoj za ozaveščanje o pomenu in poslanstvu biosfernih območij, saj predstavljajo vzorčne primere za uresničevanje trajnostnega razvoja na lokalni, nacionalni in globalni ravni.

Celotna vrednost projekta na ravni LAS Obsotelje in Kozjansko je 141.810,73 evrov, od tega 99.998,51 evrov nepovratnih CLLD sredstev.