Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

Screenshot_31 Njena.si

Razkrili pravi obraz tekmovalca Kmetije

ronaldo (2) Ekipa24.si

Tu je vsa resnica! Ronaldo po tekmi užaljeno ...

Novice

Ureditev Černelčeve ceste v Brežicah z izgradnjo krožišča za večjo prometno varnost

Piše: R.K.

Čas objave:
24.09.2022 17:59

Z rebalansom proračuna Občine Brežice, ki ga je občinski svet sprejel v juliju, je občina namenila višja sredstva za investicije v teku in s tem omogočila hitrejši zaključek izvedbe. Tako bo že konec tega leta končana obnova Černelčeve ceste v Brežicah. Trenutno poteka asfaltiranje rondoja, ki bo pomembno izboljšal prometno varnost v tem delu mesta.

Občina Brežice je v juniju 2022 začela pomembno investicijo za večjo prometno varnost. Dela za obnovo Černelčeve ceste v Brežicah potekajo v dolžini 400 m na odseku od prehoda za pešce pri Zdravstvenem domu Brežice do križišča na Pleteršnikovi ulici, kjer se zavije proti trgovini Hofer. Vrednost investicije, ki obsega tudi novo krožišče, znaša približno 600.000 evrov.

V nadaljevanju investicije bo križišče Pleteršnikove ulice in Ulice Alenke Gerlovič preoblikovano tako, da bo iz smeri trgovine Spar proti smeri trgovine Hofer vpeljan pas za leve zavijalce. Na celotnem območju se bodo uredile tudi površine za pešce in kolesarje ter javna razsvetljava (pločniki in kolesarske steze na obeh straneh ceste), da bodo ti varnejši in se bodo lažje vključevali v promet.